Nattjobb

Söndagar är mina lediga dagar, men igår blev det inte så. Det började tidigt med att jag följde med en grupp på en ICHAD-tur. ICHAD=Israeli Comitte Against HOuse Demolishing. Som vanligt var det en mycket bra orientering runt Jerusalem där man ser murbyggets framfart. På ett ställe stannade vi i ett återuppbyggdt hus (som dessutom har blivit återuppbyggt FYRA gånger) och åt lunch. Plötsligt får vi oväntat lunchsällskap i form av Jeff Halper, initiativtagare till ICHAD tillika nominerad för fredspriset.

artikel av Jeff
Intervju med Jeff

Efter denna tripp åkte vi och besökte förintelsemuseet Yad Vashem. Imponerande bygge för att minnas Holocaust och för att det "inte ska hända igen". Synd bara att folkmord har hänt och händer igen och igen och igen... Rwanda, Kambodja, Ryssland, Bosnien.... Kanske Palestina?

Kvällen sedan; först bokreleaseparty på American Colony. Mia Gröndahl "Drömmen om Jerusalem, Lewis Larsson och fotograferna vid American Colony". Jätteintressant!!!  Därefter var jag inbjuden till den svenska generalkonsulns hem för en buffemiddag. Kom hem 01.30. Ska nu skynda till Al-Aqsamoskén och träffa gruppen som är här. Bloggar mer om gårdagen och dagen i eftermiddag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback