Mottagning!

Mottagning!
Puh! What a day…

Idag har Hania och jag hållit igång i 12 timmar i sträck utan fikarast! På förmiddagen planerade vi lite inför kommande grupper, hämtade en ljudanläggning, beställde en blombukett, bar bord och stolar samt diskuterade med cateringen om kvällens servering. När vi ansåg oss klara med dessa förberedelser for vi snabbt hem och svidade om och brände sedan in till centret igen.

Vi hann knappt pröva våra tal på varandra innan Abuna Elias Chacour kom och vi skulle ta hand om vår hedersgäst. Sedan började de övriga gästerna droppa in, den ena efter den andra. Sammanlagt kom cirka 50 gäster. För några var det första gången på centret vilket var jätteroligt! Bland gästerna var en hel del representanter från olika kyrkor och organisationer som vi samarbetar med. En representant från PLO´s exekutiva kommitté kom och höll ett tal på uppdrag av president Abu Masen. Folkbildningsrådet, som varit på en resa här, kom och var med på mottagningen, Latinare, melkiter, syrianer, armenier, lutheraner, grekortodoxer… många var de representanter som kom för att gratulera Abuna Elias utnämning till Ärkebiskop.

Ärkebiskopen själv, Elias Chacour, satt först inne på vårt arbetsrum. Därifrån kunde han sedan göra entré under en varm applåd. Hania och jag höll tal och överräckte present från Bilda och en rejäl blombukett. Abuna Elias (Han vill gärna att man även i fortsättningen kallar honom det) uttryckte sin stora glädje att vi höll denna reception för honom och även han såg fram emot fortsatt samarbete.

Efter den mer högtidliga delen av kvällen blev det mingel och mat från Nafoura. Vi knöt en del nya kontakter och det verkade överlag som folk trivdes på vår fest. Många kom och tackade Hania och mig för våra tal och att vi studieförbund gjorde denna kväll för Abuna Elias Chacour.

Kommentarer
Postat av: AME

Hur blev talen nu då? Ditt eget och det andra? Saknar kommentarer om detta!

2006-05-14 @ 17:50:37
Postat av: Maria

Talen blev bra!!! Översättningen av det officiella talet från Sverige - superbra engelska! Tack, AME!

Mitt och Hanias tal är vi båda mycket nöjda med också...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback