Paus

...i bloggandet nu i några dagar. Ska in till lasarettet i Övik och fixa till mitt vänstra knä. Har på senaste tiden blivit allt större konsumtion av C-brus, så nu är det dags. Kan utlova några blodiga bilder inom kort på bloggen så håll ut!

Här kommer en försmak om vad som ska ske:
http://www.orthone.com/joint/tkr.asp


Shopoholic!?!?

Hu. Fick långtråkigt och begav mig in till stan igen för att kika på julklappar. Kom på att jag kanske kommer vara lite sjuk snart och inte orka ränna på stan. Dessutom kunde jag inte släppa tanken på ännu ett nattlinne som jag såg igår på Kappahl, röd-röd och rödrandigt i tre läckra nyanser. Sedan en blus och en till blus. En tröja och några strumpbyxor. Halsband gånger två och två myssockar. Måste ju vara fin till födelsedag, jul och nyår!

När jag ändå kommit igång på detta föredömliga sätt handlade jag julklappar av bara farten. Jag tror de blir ganska glada över vad jag hittat. Kan avslöja såpass att jag satsat på varma och mjuka paket i år. Ska EVENTUELLT komplettera med ett stycke hårt paket till mor. Om tid finnes det vill säga.

Nu hoppas jag bara att ingen kommer med oplanerad julklapp tillo mig så jag måste panikshoppa hoppandes på kryckor dagarna innan jul!

Ny länk!

Som vakna bloggläsare kanske märkt finns det nu en ny blogg att klicka på i spalten nere till höger. Det har varit en väntanblogg, nu blir det kanske en bebisblogg? Ett liv som jag inte tror om mig själv men kan vara nog så kul att läsa om.

Grattis Bella!

Förberedelser

Idag har jag förberett min sjukhusvistelse genom att shoppa järnet! Faktiskt riktigt kul. Kom framemot eftermiddagen på att jag faktiskt kommer tillbringa nästa vecka i säng, och att det dessutom finns stor chans att olika typer i vit rock kommer att undersöka mig (hehe...). Kom därför på att jag måste in till Övik och handla lite fräsha sjuk-kläder. Två nattlinnen, en pyamas, ett par tofflor, två mysbyxor och en morgonrock senare känner jag mig tämligen nöjd med dagens förberedelse. Hela outfittet går i gråmelage-svart-rött-vitt och jag ser nu fram emot att vara sjuk. Morgonrocken är dessutom sjukt skön att jag har svårt att bända mig ur den och stoppa den i väskan.

Imorgon fortsätter förberedelserna. Ska kanske ha några passande DVD-filmer... Funderar skarpt på ER, säsong 2. Och några Harlekin - vita serien. (nä nu bara skojar jag).

På söndag rycker jag in...

Väntan...

så har jag tillbringat en händelselös dag på sjukhuset. Var där 9, kom till röntgen en timme senare. Ytterligare två timmar så hade jag blivit blodtypad. Sen lunch. Sen information av sjuksköterska och sjukgymnast. Vid tvåtiden var jag klar.  Så nu är jag redo att bli karvad i på måndag.


Bonde söker...

Hujedamej, nu har jag suttit och glott på bönder på TV tillsammans med morsan och moster. Fy vale! Snacka om bedrövligt program! Jag vet inte vilken bonde jag minst skulle välja. Det står nog mellan han med grisarna (rysningar) och han blonda som bara rodnar och är tyst. De två äldre bönderna verkar åtminstone ha NÅT innanför pannbenet.

Men ärligt, VEM skulle vilja satsa livet på en känd-från-TV bonde och hamna på en bondgård nånstans ute på landet? Bara det att man anmäler sig till en reality-såpa borde göra att man automatiskt diskvalificerar sig själv från det skitiga livet på en gård?
____________________

Själv har jag nyss kommit tillbaka från en sväng i Sverige. Jönköping och Stockholm. Mycket trevligt att resa runt och träffa kul människor. Fick en trippel i kändis-spotting: Rickard S. (postmiljonären), Kristian L (från hans egna TV-show) och Fredrik (hjärnkontoret). Tänkte på en sak; sådana som man sett på TV ser ganska taniga ut i verkligheten. TV lägger på sisådär 10 kg. Slutsats: Jag ska hålla mig ifrån TV! ...och bönder!
____________________

...OOOooopppsssss, gjorde ett
bonde-test. Nu är det kört! VÅNDA!!!
Här är analysen av MIG::

Du ÄR en bonde
Grattis! Du är bonde och alltså het!
Termer som ensilage och flyghavre är vardagsmat för dig. Du har ingrodd gössel på din gummistövlar, flanellskjorta och brynja. Du kan lockropet som korna lystrar till på kilometerhåll.

På senare tid uppvaktas du flitigt så fort du lämnar lantbruket. Grattis, du är nämligen hotter than hell.

mor städar...

mor städar...
Mors julpyntade kylskåp...

Puh, äntligen vid en fungerande dator igen. Mor har städat bort internetuppkopplingen hemma i Docksta. Nyss ringde hon emellertid och nästan triumferande delgjorde nya rön från datorvärlden: "Den röda sladden passar in i ett jack som är rödmarkerat. Jag provade detta och nu funkar internet igen" Fantastiskt!

Själv sitter jag i Jönköping och bloggar. Är där för att träffa en stor grupp som kommer i vår. Mycket roligt att "turnera" lite i Sverige och uppleva att jag faktiskt har lite kollegor.

Förkylningen börjar ge med sig också. Äter 15 "enomdan C vitaminer" om dan och hoppas på att bli frisk 15 gånger snabbare. Faktiskt så tror jag det fungerar!

Spysjuk!

Ingen fara, det är inte huvudvärken och förkylningen från i tisdags som återvänt...

...råkade sappa fram
sjunde himlen på kanal 5 nyss. Fy vale, det känns som jag just fått en överdos av dulledull. Sjunde himlen är en serie om den superpräktiga familjen Camden med pappa Präst och hela raden av välartade barn. Varje avsnitt består av nåt problem som sedan löses upp så alla kan kramas och vara glada för att sedan gå till kyrkan hela bunten.

...för att avreagera mig klickade jag mig fram till en internetdatinsajt med samma namn för att komma med lite halvprovocerande kommentarer och reta upp lite frommisar där. Det lyckades över förväntan så nu sitter jag och följer vissa debattdueller på lite lämpligt avstånd. Hehe...

Våldsspiralen

"Israel again expressed regret for the deaths,
but blamed the tragedy on Palestinian violence
that has forced Israel to defend itself."


... the launchings came in response to the Israeli
aggression on the Palestinian people, particularly
in Gaza, including the recent Israeli massacres
.

http://www.maannews.net/en/index.php?opr=ShowDetails&ID=17013


Det är djupt tragiskt att se hur våldet fortsätter. Det är "den andre" som tvingar fram våldet. Alltid. Inget fel hittar man hos sig själv. Allt är bara självförsvar hävdar båda sidor. Snacka om "öga för öga, tand för tand". Men å andra sidan, hur länge skulle man själv stå ut med att vända andra kinden till? Hur många kinder har man?

Pride!

För en vecka sedan var det tumult i Jerusalem. Någonstans i Västra Jerusalem hölls pridefestival och i de ortodoxa kvarteren gnisslade man tänder över detta. Förresten - inte bara gnisslade tänder, många gick samman och bar ut stora kontainrar med sopor mitt i gatorna och tände på. Enligt nyheterna var ca 1400 poliser ute den kvällen/natten för att hålla ordning på de uppretade ultraortodoxa judarna.

Jag och A gjorde en sight-seeing och kikade på avspärrningarna och brinnande containrar. Jag glömde blogga om detta då arbetsveckan då var så pass intensiv. Kommer nu ihåg att de sa att "vänta bara till nästa fredag..." Imorgon kan man därför vänta stort pådrag i Jerusalem. Dels över pridefestivalen, dels strejk och protestmöten med anledning av skjutningarna i Gaza och dels kanske i värsta fall med anledning av att Hamas verkar ha avblåst det långa eld-upphör som fått råda nu ett bra tag...
 
Känns inte alls bra att vara hemma i Docksta. Känns riktigt bra att vara hemma i Docksta.

http://www.worldpride.net/index.php

väskans ankomst!

Idag kom väskan! I egen taxi från Gideå flygplats! Nu kan jag ladda telefonen, ladda iPoden, föra över bilder, redovisa kvitton, plugga arabiska samt ha mina egna kläder på mig igen. Eventuella arrakssugna grannar kan också göra sig en lov förbi morsans hus för leverans...

Jag hann bli riktigt orolig, främst för kvittona. Och lite ledsen, främst för angoragetpläden. Nu är det bara bra. Förkylningen är lite bättre, även om jag fortfarande snyter mig och hostar. Efter helgen är jag "fit for fight" igen och kan börja leta arbetsuppgifter.

Sail away...

Sail away...
"Marielle"

Bloggen kan ju inte enbart handla om snor och Docksta, då försvinner till och med de allra trognaste läsarna...

Här kommer därför en tillbakablick på sommaren, och min lilla båt Marielle. Det blev några få men roliga seglatser i sommar, och jag laddar redan nu för eventuellt båtbyte och fler seglatser nästa sommar. Kanske är jag mogen steget nu till en aningens större båt som jag kan segla själv? Åtminstone drömmer jag om detta på lediga stunder. Vem ska då överta denna lilla pärla?

Uppåtkurva!

Bag 1 StatusRECEIVED AT AIRPORT / DELIVERY PROCESS INITIATED

Jippie!!! Väskan tycks vara på G! Nu säger jag snart BYebye till Gudrun Sjödénoutfiten och kryper in i nån firma T-shirt istället! Mest underbart ska det bli att krypa in i Angoragetfilten och börja bokföra. Ja, helt underbart var väl inte det sistnämnda, men det ska bli skönt att få det gjort så inte nån får för sig att jag försnillar pengar.

Förkylningen är på bättringsvägen också! Ingen inspektion av porslinet idag, bara snyt och host. Nu börjar livet sippra in i kroppen igen!

Har fortsatt tröstandet med att glo på cityakuten. Precis klämt halva säsong ett nu. Ska undersöka hur många säsonger som egentligen finns... Nån som vet?

Botten nådd?

Jag som trodde att jag igår genomlevde den västa sjukdagen, men så fel jag hade. Idag har varit en riktig bottendag. Inspekterat morsans båda toaletter på alldeles för nära håll, snorat mig igenom en hel toapappersrulle samt skrällhostat så katten flydde till källaren.

Fortfarande ingen väska hittad! Jag börjar sakna mitt anteckningsblock med alla arabiska meningarna i och arabiskaboken. För inte tala om kvittona, angoragetfilten och alla kläder! Åter en dag har jag svassat runt i Gudrunoutfit. Mor har många att välja på så jag lär inte behöva vara utan kläder. Men, som sagt, det är inte riktigt JAG.

Inhandlade på taxfreen på Ben GUrion säsong ett av Cityakuten. Har tröstat mig med några avsnitt...

Krax, krax...

Förkylningen håller i sig. Skrällhosta och snorig. Huvudvärk och trötthet. Har sovit mest hela dagen. Ringde och frågade om det gick att göra operationen ändå. Först frågade sköterskan vad jag trodde själv om det hela, men när hon sedan hörde ett hostutbrott i luren sa hon att det absolut inte gick att sätta kniven i mig som jag nu lät. Dessvärre ska läkaren ha semester i två veckor, så min nästa tid är 27 november. Så från stressig tillvaro i Jerusalem till sirapstempo i Docksta.... Ett par dagar är ok, men att gå och vänta i nästan tre veckor på en operation är inget kul. Speciellt som jag räknat med att vara tillbaka i Jerusalem i mitten av Januari. Nu missar jag tre veckor i den planen. Uuääähhh!!!

Framme!

Puh!
Har nu anlänt hembygden, byn vid havet, Docksta.

Mor, som lätt faller för allehanda reklamerbjudanden och dörrknackare har inhandlat ett gulligt "coffecenter". En apparat som inte kostar något, men som behöver laddas med kaffeampuller som kostar 8 spänn stycket. Men då kan man få kaffelatte, espresso, capuccino och, som det verkar, allt annat också. Fiffigt, morsan!

Bagaget är väck! Ingen stor svart väska kom på bandet på arlanda... Mycket snopet! Jag som har typ alla mina kläder där. Nu får jag gå runt i morsans Gudrun Sjädénoutfiter. Nog för Gudrun gör fina kläder, men det är liksom mer morsans stil än min. Snopet! Mest snopet för alla verifikat som nu också är borta. Ju mer jag tänker på det, ju mer stress känner jag. Arraken till mina kära vänner är också puts väck.

Förkylningen har nått sin kulmen idag. Kan knappt prata för alla hostattacker och snyter mig för fullt. Dessutom lite feber. Skulle inte tro de vill sätta kniven i mig på onsdag när det är så här. Snopet i så fall!


Men MIN säng hade anlänt till Docksta! Hur skön som helst! Fin säng med fjärris och tempurmadrass. Ska sova igen all missad sömn från veckan som var....


Travelday!

Hu, vad vemodigt att lämna Jerusalem! Har igår och i morse packat väskan så jag ska klara mig i kalla Sverige några veckor. Häromdagen startade en förkylning också så nu bekymrar jag mig om operationen på onsdag kan bli av. Är jag förkyld vill de nog inte skära i knät. Då får jag vänta nån vecka med operationen. Håll tummarna!

Håll också tummarna att min väska kommer igenom väskincheckningen! Den väger nog lite väl mycket, och jag har hört att överviktsavgiften är kostsam...

En vecka från nu...

En vecka från nu...
En sån dag...

Sen gårkväll då det nu är några grupper här. Sedan var jag ju tvungen att ta en kaffe med kompis A eftersom jag snart far till Sverige. Dessutom sällskap med en mygga de få timmar som blev kvar att sova på. På morgonkvisten var jag med en grupp från Stockholm till Haram-As-Sharif och kikade in i klippdomen och Al Aqsamoskén. Det är en stor ära och ynnest att vi får tillträde till detta ställe då det är islams tredje heligaste ställe (efter Mecca och Medina i Saudiarabien). Jag fick till och med beröm för min kardborreklänning som jag skaffade i Amman när jag var där i somras. Kardborreklänningen är en svart fotsid sak som man spänner runt sig med karborreknäppning. Man skulle i princip kunna gå i bara pyamasen under men se MYCKET presentabel ut från utsidan. Fiffig anordning just vid moskébesök!

Efter islams tredje heligaste plejs gick jag med gruppen till en av kristendomens allra heligaste, Holy Sepulchre (Gravkyrkan eller uppståndelsekyrkan - vilket som eller båda). Visade Golgata, svepningsstenen, graven, rotundan, syriskortodoxa kyrkan, koptiska kyrkan, etiopiska kyrkorna, armeniska kyrkan, grekortodoxa kyrkan, katoliker, franciskaner... Sedan till centret och famlade efter en C-brus innan jag var människa igen. puh. Men KUL är det att ha grupper att följa med runt i Gamla stan!

Planerade lite inför kommande gäng, telefonerade, mailade, städade...

For en snabbvända till Beit Hanina och durschade innan kvällens prövning. Möte med alla grupperna på NAfoura, lite käk och snack där. Slängde mig i taxi till generalkonsuln och "spreta-med-lillfinger-tillställning", blev hämtad av A för att hinna tillbaka till centret innan grupperna skingrats för kvällen. Var runt och lyssnade av stämning och summering av dagen på tre håll i lokalerna innan tröttheten hos resedeltagarna gjorde att de begav sig til hotellen. Det är kul och utmanande att hålla tre gruppers program i huvudet och ligga strax före i planeringen för att allt ska flyta. Än så länge flyter det på bra. Inshallah!

Ska nu sova på nyinskaffade bäddsoffan i biblioteket för att kunna vara på plats i morgonbitti då nästa gäng ska till al Aqsa och klippdomen. Och Holy Sepulchre med alla dess kyrkor... Bara att ladda om!

Eftersom det är bara några dagar kvar innan jag far till Sverige gör det inget att ta ut sig ordentligt. Om en vecka vid den här tiden blir det mycket vila då jag då kommer att vara nyopererad sedan några timmar tillbaka... Och DÅ ska jag tänka att FÖR EN VECKA SEDAN... DÅ minsann!

reception

reception
Vad vore väl en reception i Tronhallen... Säkert alldeles UNDERBAR!

Fick en nice inbjudan idag. Det kom en nunna och personligen överräckte detta brev. Synd bara att jag är i Sverige då och missar detta högtidliga tillfälle! Nog för att jag tycker det är lite pirrigt att möta viktiga patriarker, men det är också fantastiskt intressant, spännande och trevligt. Jag tror detta blir en trevlig mottagning!