Religionsmöte!

Puh, idag blev en bra dag. Men bra dagar är också energikrävande. Vi hade ett religionsdialogsmöte med en muslim, en jude och en kristen som pratade om fastan i de olika religionerna. Först gnodde vi på med att ställa iordning stolar och bord, handla fika (kosherfika), förbereda oss själva. Sedan kom typ nästan ingen... vi började tro att det skulle floppa. Men sedan, undan för undan droppade det in åhörare. Till slut var varenda stol vi ställt fram upptagna. Seminariet och efterföljande diskussion flöt på riktigt bra och jag tror en hel del blev lite förvånade av hur lika religionerna egentligen är.

De tre religionsföreträdarna tog alla upp att fastan främst var tid för eftertanke (tänka på de som inte har det så bra), närma sig Gud, bli mer andlig, göra bot, komma närmare familjen osv. Så; Ramadan, Yom Kippur och den kristna fastan är "same, same. But different"

Det blev lite nerv (på ett positivt sätt) när en av företrädarna ifrågasatte och efterlyste att man när man fastar och ska grunna igenom de synder man gjort också tänker på de synder judar gör mot kristna och muslimer, kristna gör mot judar och muslimer samt vad muslimer gör mot kristna och judar. Man kom fram till att få gör denna eftertanke, men att det verkligen skulle behövas. "We are all fasting in our own lanes, and that is an tragedy!"


Kommentarer
Postat av: Per (morbror)

Hej!
I går läste jag en intressant bilaga i Kyrkans tidning. Se länken, som ger den i pdf... Där stod mycket tänkvärt om hur vi kan se på varandra utifrån bl a olika religioner. Ett litet citat bl a: "Tack Gud för att jag är ateist!"


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback