snart år 5767

Idag är det nyårsafton i Holy Land. Klockan 18 börjar det nya året; 5767. Massor av israeler kommer till Jerusalem för att fira in det nya året med sötsaker för att det kommande året må bli "sweet". Som alltid när det är nåt på gång är det "high alert" då man befarar attentat i olika former. Eftersom också Ramadan börjar från och med i morgon är man rädd för kollisioner mellan muslimer och judar. Vissa gator har deklarerats som "jewish only" eller "muslim only". Delar av Västbanken har blivit stängda i preventivt syfte. Detta ökar naturligtvis spänningarna ytterligare.

Själv har jag tagit det lungt idag och jobbat hemifrån då jag igår hörde rykten om att det skulle bli en dag av protester med anledning av påvens taktlösa uttalande om muslimer. Ännu har jag dock inte hört att något utöver det vanliga har hänt, så snart far jag in till centret och städar upp efter gårdagens religionsmöte.

Vädret har äntligen blivit lite svalare! Idag har det faktiskt varit lite molnigt och igårkväll saknade jag en tröja eftersom det till och med kändes lite kyligt i kortärmat. Nog för att jag gillar värme, men ibland är det lite mycket av den varan i Holy City.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Rosh_hashana
http://www.maannews.net/en/index.php?opr=ShowDetails&ID=15572
http://www.maannews.net/en/index.php?opr=ShowDetails&ID=15553

Enligt Jerusalem Post är det lite försiktigt jubel över att Göran Persson förlorat sitt jobb. Man menar att Sverige länge varit alltför pro-palestinskt. Jag är tveksam om jag ska hålla med, men det är intressant att se att det svenska valet följs av intresse härnere...

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1157913677074&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback