Vem ockuperar?

Nu har man tydligen hittat spår av en gammal vattencistern på Haram-Ash-Sharif eller tempelplatsen. En forskare menar att med detta fynd kan man bevisa att templet förmodligen inte låg exakt där klippdomen nu ligger utan längre söderut. Sålunda skulle man kunna smälla upp ett tredje tempel kloss i kloss med Al-Aqsamoskén och klippdomen.

Men bara i teorin. Skulle ett sådant bygge påbörjas blir det krig. Är en helgedom värt ett krig? Ja, vissa tycker faktiskt det.

Haram-Ash-Sharif är kullen där man leker "herren på täppan". Fast i stor skala och med stort risktagande. Man kan inte påstå att situationen är stabil i Holy Land nuförtiden, och med de pågående utgrävningarna är det stor risk att situationen snabbt förvärras till det sämre. I den
artikel i Jerusalem Post som tar upp de arkeologiska fynden finns följande kommentar:

15. Temple Mount
Dan - ISRAEL
02/08/2007 05:51

Finding the cistern means one thing: it is time to end the Arab occupation of Jerusalem and return our temple grounds to the Jewish people.

Enligt de allra flesta övriga länder är det Israel som ockuperar östra Jerusalem, inte tvärtom! Men extremhögern och speciellt bosättarrörelsen vill få det till att det är araber som ockuperar för att man då ska kunna legitimera det man gör; att med alla möjiga medel klämma sig ned på arabisk mark för att på så vis ta / återta landbit efter landbit. Som man gör i Hebron. Som man gör runt om i Jerusalem. Och som man nu vill göra uppe på Haram-Ash-Sharif.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mycket bra och belysande beskrivning om det som händer där hos dig. Håller med om att det är märkligt att det går spårlöst förbi i våra medier. Kanske någon med mediakontakter som läser detta kan göra något åt situationen.// Ragnhild

2007-02-08 @ 11:58:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback