Gosh!

I söndags for jag och några vänner till en strand som heter Gosh, en liten bit norr om Tel Aviv. Man kan säga att "Gosh" var ett passande namn för den beachen! Häftigt höga sandbankar som reste sig ovanför havet, man klättrade ner som i en ravin. Väl nere var det ljus sand, det kändes som man gick på potatismjöl på den stranden, liksom knarrande och mycket mycket mjuk. Ett tiotal meter ut i vattnet låg ett skeppsvrak och hela atmosfären andades stillhet och romantik. Kanske lite väl romantiskt för en del, nakna män kom då och då strosande förbi oss utan en tråd på kroppen (utom några som hade keps). En man var särskillt efterhängsen, för han bestämde sig för att sola en pytteliten bit från oss. Och inte förstod han engelska heller: "Please put something on or leave us!" Det slutade med att vi flyttade på oss en bit. Kanske förstod han vinken,´för sedan höll han sig på behörigt avstånd. Det jag förvånades över var den totala ogenerade stilen på de som kom gåendes spritt språngande nakna. Fick dock höra sedan av de jag känner i Jerusalem att just denna strand är ökänd för allehanda obskyra företeelser (här räknar man in ALLT typ: nakenhet, homosexualitet, missbruk, fylleri, pedofili.... ALLT ses som omoral och snusk).

Jag har egentligen inga problem med nakenheten, men när det kommer för nära, och med tydligt syfte; att visa upp sig för just oss, tycker jag det går för långt! Dessutom är jag ju van religiösa Jerusalem nu där allt är så ordentligt och täckt.

image167
Gosh!

Kommentarer
Postat av: G. Tikotzinsky

Stranden heter Ga'ash efter Kibbutz Ga'ash som ligger ovanför.
Den är känd som Israels nudist-strand.
Strax söder om stranden och uppe på klipporna ligger ett fint litet natur-reservat med vandrings-stigar över sanddynorna.

Postat av: Maria

Just så var det, Gaásh. Tack för rättningen! Numera känner jag också till att det är känd nudiststrand :-)

2007-06-08 @ 08:35:45
URL: http://jerusalem.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback