Påskstart!

Nu har startskottet för påskfirandet gått! Var i Holy Sepulchre och kikade på processioner en rejäl stund. Kopter, syrianer, armenier, katoliker, protestanter, etiopier, turister, lutheraner, muslimer och judar trängdes för att spana in vad som hände. Typ kyrka efter kyrka marcherade in mot rotundan. Där spriddes lite rökelse och utfördes lite ceremonier. Alla kyrkorna hade något olika traditioner. Syrianerna hade en jättegren från ett olivträd som de höll upp, grekortodoxerna hade guldskrin som de gick fram och tillbaka framför graven med. Bäst var det när armenierna sjöng (de har en fantastisk kör!) för samtidigt brakade orgeln loss från katolikernas del av grav- och uppståndelsekyrkan. Magnifikt! Maffigt! Och bara synen av alla präster i full utstyrsel, tämligen respektingivande!

I morgon är det palmsöndag och då ska jag och Jessica bänka oss med picknic på nåt strategiskt ställe på olivberget. Kameran är med och kamerasladden är återfunnen, så inshalla blir det bilder om buggarna på denna domän kan fixas till...

Kommentarer
Postat av: Marianne

Jo du, orgel och kör är maffigt! Jag antar att armeniernas kör är en manskör och då är det ännu maffigare!!

2007-03-31 @ 22:40:54
Postat av: Maria

Jäpp, och duktiga är dom! Faktiskt ännu tjusigare med inblandning av orgel och helt annan musikstil! Kören sjunger enstämmigt och kraftigt. Orgeln också maffigt ljud. Funderar skarpt att skaffa en bandspelare!

Postat av: Marianne

Eller varför inte en orgel....! Vore väl häftigt att få kompa en sån där kör!

2007-04-01 @ 17:58:49
Postat av: Maria

För att förtydliga: Denna kör kompas aldrig i vanliga fall. Men nu "råkade" katolikernas orgel braka igång samtidigt... Så går det när man firar mässor samtidigt i gravkyrkan ibland. Härligt!

2007-04-02 @ 09:16:53
URL: http://jerusalem.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback