Nya Patriarker?

Tragiskt nog sprids nyheten om att munkar har bråkat i Holy Sepulchre fortare än vinden över hela jorden. I hetsen om att nå ut med nyheten fort så skevar det ganska rejält i researchen. Nyhetskanalerna verkar också ha varandra som källor och då blir det ganska rejäla missar.

I detta klipp har man totalt missat vem som är patriark för grekerna respektive armenierna. Grekisk ortodoxa kyrkans patriark i Jerusalem är helt korrekt
Teofilos III, men han på filmen är Aristarkos, ärkemandrit och generalsekreterare i patriarkatet. Den andre "patriarken" har fått namnet korrekt (lite felstavat bara) men han är INTE patriark. Patriarken är fortfarande Torkom II.

http://link.brightcove.com/services/link/bcpid1488655367/bctid1909210367

Här ett inlägg där båda sidor kommenterar det som inträffade. Intressant att notera att båda sidor hävdar att Status Quo inte har följts av den andra sidan!


Kommentarer
Postat av: L8

Hej igen Maria,



Kom att tänka på dig och dina skolelever när jag fick höra om Rakonti av en god vän.



http://www.rakonti.se/

2008-11-11 @ 16:21:35
Postat av: A-K Roth

Ja, det var också en tillställning. Be dom tala med din pappa: det är inte ens fel att två bråkar!



Jag tyckte det såg besvärligt ut för polisen också - och lite komiskt.



Och du som känner dem, vad konstigt det skulle kännas. :) eller :(

2008-11-11 @ 17:21:35
Postat av: Maria

A-K,

Det var verkligen dubbla känslor! Kul förstås att få se en glimt av Jerusalem och armenierna, Holy Sepulchre och processionen. Men så trist att de ska bråka! Och poliserna fick verkligen göra skäl för sin lön den dagen! Enligt en källa som jag har hade de blivit förvarnade om att det kunde urarta så de var lite extra förberedda...

2008-11-11 @ 19:00:38
URL: http://jerusalem.blogg.se/
Postat av: Maria

L8,

JA, människor som berättar om egna upplevelser kan verkligen göra susen även för blasé tonåringar. Vi har dock en STRAM (ingen) budget, men denna slags aktiviteter är värt att äska pengar till!

2008-11-11 @ 19:02:47
URL: http://jerusalem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback