Grafiti


Ingen baktanke alls med bilden, bara det att jag tycker den är snygg. om man törs säga så om en bild på en mur. Men kraftfull liksom och så påminner ansiktet lite om "
Skriet" av Edward Munch. Det var ett tag sedan jag tog denna bild, nu är den delvis överklottrad... Trist på sådan bra konst!

Kommentarer
Postat av: A-K Roth

Bra, schma, my foot. :) Hyllande av våld och vapen icke bra konst gör. Speciellt plagiat av Munch. Bra att dom klottrade över.



With all due respect förstås!;)

2008-10-31 @ 15:48:22
Postat av: Maria

Mä, var ser du vapnen? Var ser du våldet i den här bilden? no, no, no no... Bilder, protester, manifetationer och ord. Jag hyllar bara ICKE-våld! Om bara alla höll sig till det kunde kanske konflikten snart vara löst...

Postat av: Anders

Kära Maria, det är en STOR Kalashinokov över hela väggen. :)

2008-11-01 @ 00:30:29
Postat av: Maria

VA? Vart då? Måtte jag inte blivit blind... Men jag ser faktiskt ingen Kalashnikov. Driver ni med mig???

2008-11-01 @ 09:18:36
URL: http://jerusalem.blogg.se/
Postat av: Dessa min minsta bröder

Jo Maria man ser tydligen det man vill,jag ser en människa som försöker riva ner muren, och en parafras på Munchs skiet. Jag tycker det är sunt med denna "murhumor" Alla människor är födda fria vill kunna resa fritt och kunna besöka sina släktingar och vänner, jag tycker palestinierna är ett tålmodigt folk. AK Roth vad driver dej?

2008-11-01 @ 09:27:39
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/
Postat av: Maria

Jag ser också en man som tar spjärn och försöker flytta en tegelvägg.



Men Egon; jag försöker undvika polarisering på min blogg, jag är FÖR samtal och dialog. Och A-K är en av mina cybervänner så hacka inte på henne!



Men A-K - jag är fortfarande nyfiken på varns du ser vapen i bilden ovan!

2008-11-01 @ 09:55:46
URL: http://jerusalem.blogg.se/
Postat av: Moster

Detta var intressant!! Där jag också ser en människa som tar spjärn mot muren, ser jag, när jag letar efter kalashnikoven, att man också kan se den svarta figuren i mitten av bilden som en sån... Det är ungefär som de där bilderna i psykologiboken, där unga män oftast ser en ung raffig kvinna, medan äldre personer oftast ser en något mer sliten äldre kvinna. En psykologisk effekt: man söker omedvetet efter tolkningar som stöder den egna åsikten... Intressant, eller hur!

2008-11-01 @ 10:12:26
Postat av: Maria

MYCKET intressant fenomen. Jag försöker verkligen se en kalashnikov nu, men lyckas dåligt. Kan det bero på att jag inte riktigt vet hur en kalashnikov ser ut?

2008-11-01 @ 10:20:07
URL: http://jerusalem.blogg.se/
Postat av: Nils

Jag förstår precis vad du vill se som en "Kalashnikov", personligen ser jag det som ett bräckjärn. Men om man absolut vill se det som ett projektilvapen tycker jag snarare att det påminner om en slags maffia automatvapen (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9d/M1A1.gif/180px-M1A1.gif) från gangsterrullar från 30-talet.



Fast om det är en sk Tommygun så är det riktad mot ansiktet, inte från ansiktet.



Hursomhelst. Kul med fina bilder.

All bra konst skall skapa debatt, alltså är det bra konst!



MVH

Nils



PS. Du kan hitta en bild på kalashnikov här ( http://en.wikipedia.org/wiki/AK-47 )

2008-11-01 @ 13:21:01
URL: http://blog.nilswiththepole.com
Postat av: adler

Hmm är det inte Lasse Kronér till vänster?

2008-11-02 @ 13:21:18
Postat av: A-K Roth

Jag såg faktiskt ett vapen, Maria. Om det fanns nåt är en annan sak! (: F'låt att jag inte tittat in och svarat förrn nu men vi har ju haft allhelgonahelgen, Halloween, och firat med diverse hedniska riter, tydligen med ursprung i Irland. Har haft för mycket tjå med barnbarn, pumpor, pumpakarvning, klä ut oss, laga pumpapajer från små cooking pumpkins (de stora är inte särskilt bra att laga till), rengöra fröna och göra toasted pumpkin seeds osv, osv.



Men just nu när jag öppnade sidan såg jag att vapnet komplett med gevärskolv och allt var en man sedd från sidan. Det är som signaturen Moster säger om såna där bilder man kan tyda individuellt. Men jag hade faktiskt redan bokat tid hos ögonläkarn senare i november. Kanske associerade jag med bild på Che Guevara jag tidigare sett som grafitti där och vad jag vet om dennes våldsdåd. Hade du inte bilder tidigare med andra motiv? Jag skällde nog då också, förgjortade jag? Anyway, mitt fel!



Maria, kalla det en freudian slip, en freudiansk underkjol. :) I vilket fall kommer stängslet för alltid för mig att vara associerat med desperat försök att stoppa terrordåd. För andra representerar det annat. In the eye of the beholder.



Egon, vad som driver mig? Det som initiellt driver mig att uttrycka vad jag känner är att jag upplever att jag har full frihet, säkerhet och rätt att göra det. Men visst har jag i flera år undrat vad som drivit onyanserade, obalanserade och och halvinformerade syndabockstänkare i Sverige. Du vet vilka de är. Du länkar ju till somliga av dem.



Jag måste hålla med om att palestinier är mycket tålmodiga. Vad annat kan de göra? De sitter som man säger här "between a rock and a hard place". Men alla är väl inte tålmodiga? Det är ju helt annat med dem som driver våldet och som sår hat för egen vinning eller sin saks, vare sig det gäller PLO's socialism eller Hamas' islamism. Mashaal, hamasledaren, t.ex., du vet den som en av Sveriges stadigaste israelbelackare, Helle Klein, skrev så positivt om. Där har du kanske nåt specifikt som driver mig: lite ohelig ilska över dem som ljuger genom att hålla borta halva delen av all fakta. Men visst har jag sagt detta tidigare? Vi får väl acceptera att du skriver si och jag skriver så.

2008-11-03 @ 21:01:04
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Svar till AK Roth: tack för respons ser fram emot fortsatt dialog med dej , även om vi inte har samsyn i alla frågor, läs och kommentera, ikväll kommer fortsättningen av "vägen till Jerusalem "

2008-11-04 @ 12:35:40
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback