Watch מחסום

Machsom Watch är en israelisk organisation som övervakar checkpoins i Holy Land. Organisationen grundades i januari 2001 efter det att det kommit åtskilliga rapporter om soldaters dåliga beteende i dessa checkpoints. Det är bara kvinnor som är med i מחסוםWatch. Tanken är att soldaterna ska coola ner lite när de ser kvinnor som kunde vara deras mormödrar, mammor eller fruar stå och iaktta vad de gör. Dessa checkpointvakterskor skriver också rapporter till allmänheten.

Machsom Watch´s hemsida

Här är en video från checkpointen i Huwwara, söder om Nablus och djupt inne på Västbanken (Det handlar alltså här inte om att kolla så inga självmordsbombare tar sig in i Israel). När man ser denna video är det lätt att leva sig in i den frustration det måste vara att dagligen behöva passera ut och in till skolor, jobb etc. Till slut kanske dt blir så att man slutar resa överhuvud taget om man är västbankare. Vilken liten värld man då tvingas in i!


Kommentarer
Postat av: Johan

Det bor civila israeler i Judéen-Samarien också, så det är självklart att man måste försöka stoppa terrorister i detta området också. Inte endast när de försöker ta sig in i israeliska storstäder.



Tros att stora delar av Judéen-Samarien (olika zoner: A, B, C) styrs direkt av den palestinska myndigheten, så har dessa inte lyckats att gripa något större antal terrorister.

2008-10-17 @ 16:01:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback