Lydia

Så har min halvsyster suttit och utgjutit sig i rikstäckande radio en lång stund. Fan! Hon kommer bli känd snabbare än jag! Hon var med som "dagens personligt" eller vad programmet hette i P3 nyss och berättade om sig själv, sin hjärntumör och sina tankar.

Jag sitter och grubblar över om självcentrism är något ärftligt och medfött... Jag kan vara ganska upptagen med att prata om mig själv för alla som vill (och inte vill) höra, men här har jag nyss suttit och lyssnat till min överkvinna i ämnet. Jag kan inte komma till klarhet i om jag tycker det är irriterande eller beundransvärt.

Hade det varit en vilt främmande människa som sagt samma saker i radion hade jag verkligen beundrat denna människa för att hon vågat vara så klarsynt, duktig, brutalt ärlig och intressant, men eftersom jag känner min halvsyster (åtminstone pyttelitegrann...) och hör jag på hennes sätt att tänka att vi är mer lika än vad jag vill vara. Det känns som någon precis satt ett förstoringsglas på de sidor hos mig själv som jag vill dölja och man blir pinsamt avslöjad och ertappad. Eller är jag ett offer för jantelagen? 

Det finns alltför många beiga människor i världen som aldrig sticker ut. Någonsin. Och det finns många färgstarka personer som alltid sticker ut. På andras bekostnad. Kan man sticka ut diskret?

Men till Lydia: Bra jobbat, tjejen!!! Fortsätt så! Utmana dig själv, dina tankar och funderingar och ha skyhöga förväntningar på livet. Ge dig ut på de 70.000 famnars djup...! Jag är övertygad om att det kommer att bära dig till många intressanta upptäckter och upplevelser.
Men akta dig för generaliseringar och nedvärdera inte Härnösandsbor!

Smulan och TibbleHar idag vacklat mellan att sälja lägenheten och bli så gott som skuldfri, eller hyra ut så jag har ett bra plejs att bo på när jag kommer hem igen. Har gått många kollegor på nerverna idag med detta ältande. Till slut tog jag beslutet att hyra ut. Nu ikväll ringde en kille som är intresserad (av lägenheten) och vi har en muntlig överenskommelse! PUH, nu kan jag börja våndas över nästa beslut: Dräpa katt eller hitta någon som förbarmar sig...

Smulan och Tibble

SMULAN:
Steriliserad katthona, 10 år, flerfärgad,  med hetsigt temprament (när hon blir retad). Går på låda och sover en hel del. Favoritsysselsättning: Jaga laserpekarprick och äta öljästtabletter. Snäll och trevlig. Bör komma till barnfritt hem, gärna vara innekatt på vintern men utekatt på sommaren. Man kan inte tvinga sig på henne, men när hon gör den stora ynnesten att komma för att gosa är det bara att tacka och ta emot...
500:- i hittelön till den som hittar ett sådant hem till henne!

Stolthet och fördom

Har nu torkat bort sista tåren efter detta episka drama i 5h och 28 min... Synnerligen intressant historia om den tjusige Mr Darcy och den ljuva Miss Elisabeth! Bästa filmreplik var ändå syster Marys: "Vi måste bekämpa illviljan och gjuta i varandras sagade bröst den systerliga tröstens balsam" efter det att Mr Wickham rövat bord deras syrra! Oj! Undrar om översättaren kunde utföra sitt jobb utan att rodna...

Dilemma!

...så har det äntligen hänt!

Kom hem från jobbet och där låg en kallelse till ortopedbesök! ÄNTLIGEN!!! Efter senaste samtalet med sköterskan där hon hotfullt utbrast i ett "Du vill väl inte DÖ på operationsbordet?" då jag ville skynda på de långsamma kvarnarna däruppe på sjukhuset, hade jag nästan givit upp hoppet på att någonsin bli opererad. Nu är det ca 6 veckor tills jag börjar nya jobbet och jag vill INTE börja min nya karriär med att vara sjukskriven. Läste på nätet att man går på kryckor ca 4v efter ingreppet, vilket innebär att jag i princip skulle fixa jobbstart om jag blir opererad NU. Jobba på kryckor är inget problem, men jag får EN MÅNADS FLYGFÖRBUD pga blodproppsrisk. Så en operation innan julafton eller vänta med op till i maj (och utnyttja semestern till att bli frisk på?) Hur göra? Jag stoppar nu i "Stolthet och fördom" i DVD´n för att slippa grubbla...

Samhällsvetare...

Idag var jag precis på gränsen till utbrott nästan hela dagen. Man tror ibland att samhällstreor ska vara mogna, ansvarstagande och brinna av studielust (eller åtminstone göra uppgifterna under IG-hot). ICKE! I alla fall inte min klass jag är klassföreståndare för. Idag var tanken att de skulle få lite tid att jobba på en relativt enkel uppgift... Fem minter efter det att jag sagt de magiska orden o att börja arbeta står jag där i ett tomt klassrum. Helt naturligt är en del på biblioteket eller vid nån dator och letar lite information, eller sitter nånstans och läser kompendiet de fått. OBS: "En del..." Majoriteten dräller runt och gör HELT andra saker. Jag hasar runt på krycka under tilltagande knäont och slungar sarkasmer lite här och där mot arbetsskygga SP3a:are. Så förflyter halva dagen...

...tills jag inser att...

... en del ska till Bosnien i morgon, en del ska göra nåt annart stort event senare i veckan och en del är sjuka på riktigt...    Skämmes!!!

"age of empires 3"

Nu har jag påbörjat en rad olika empires, men det går inge bra. Mina undersåtar vill bara slåss hela tiden. Jag som vill att de ska bygga en fin by och ägna sig åt bärplockning - men vad gör de mordiska småkrypen? Jo, kommer det en besökare börjar de genast kriga, går de någonstans krigar de där med. Jag skickade ut byns hund på upptäcktsfärd i ingenmansland, hunden hittade och vallade hem några kor. När jag ville mina undersåtar skulle börja mjölka de arma djuren så högg de ned kossorna! Det är illa ställt i min värld, kanske lite väl mycket realism. Nä, nu ska jag se om spanjorerna är fredligare...

Övningar

Idag har jag börjat träna inför flytten. Jag började med att gå på fik själv i gallerian för att känna på hur det är att sitta helt solo och ta en kaffe. Det gick riktigt bra, efter bara några minuter kom bekant 1 och därefter i rask takt bekant två och tre. Sannolikheten att stöta på bekanta i Ramallah är kanske lite mer begränsad än i Övik, men som övning betraktat var det ändå en bra start, heller hur?

Övning 2 (snarare egoköp 1): Handlade "age of empires 3" på spelbutik idag. Ifall jag inte stöter på någon bekant i Ramallah kan jag ändå dra mig tillbaka och spela en stund... Problemet var bara att få de små filurerna i spelet att göra som jag vill.

Övning 3 (och egoköp 2): Stolthet och fördom på DVD. Needs no further explanation....? Ska bara komma ihåg att INTE titta på den innan jag har flyttat. Vill ju ha något kvar att se fram emot.

Backup: Införskaffade nya blad till min uråldriga filofax idag. Har klarat mig med hitec-telefonen sedan våren -03, men det vore illa om jag droppade mobilen i nåt hav (igen), och står utan backup på alla viktiga inplanerade möten jag kommer att ha i det "heliga landet".

Ha!

Läsarstorm redan andra dagen som bloggare! TRE inlägg!

Idag har jag varit på adventsfika i Bylunds garage. Riktigt sorgligt att lämna grannarna när de är så roliga. Glöggen fylldes på igen och igen, och när det någon timme senare var dags att visa lägenheten för ett par som var intresserade gick det som en dans. Ibland är det tur man har en krycka att stödja sig på, blir då lite mer legitimt att svaja...

Tog ett bubbelbad i jacuzzin tillsammans med en stor grön badbomb som förgade vattnet grönt och glittrigt, så nu är jag lite skimmrande i huden. Synd ibland man är singel och inte har någon att impa på.

Sedan en stor svordom, råkade sparka i tårna i ett skrivbordsben. Höger "ringtå" måste vara bruten, den är stor och röd och det gör jäkligt ont.

Kaffe och varför?

Hej!

Frågan är, varför ska man bryta upp från ett bra jobb med många trevliga kollegor, en helt underbar lägenhet 20 meter från havet, tryggheten och lugnet i Sverige? Jag har egentligen ingen aning om hur livet ser ut om några månader. Det är klart att värmen och det exotiska lockar en hel del, men när det har lagt sig, hur blir det då?

Enda säkra argumentet jag håller mig till nu är en negation: Om jag INTE åker skulle jag gräma ihjäl mig och hela tiden undra hur det hade blivit om jag vågat detta steg...

Vad ska jag göra i Jerusalem?
Jag har alltså fått tjänsten som direktor på swedish christian study center i gamla stan, alldeles innanför Jaffaporten. Så reser du till Jerusalem under 2006 eller 2007; kom upp och hälsa på!

Nä, nu ska jag trycka igång vattenkokaren och göra mig en dubbel dajmkaffe - undrar hur mycket dajmkaffe jag kan packa med utan att securityn på Ben Gurion stoppar mig? En ICA-kasse kanske? Eller en separat väska? Eller ska jag gå i omskolning och rikta in mig på arabiskt kardemummakaffe nu? Många viktiga frågeställningar att ta tag i...

Länk:
http://www.bilda.nu/LitiumInformation/site/page.asp?Page=11&IncPage=176&Destination=176

Min första bloggdag!

Imponerad av min kusin cirkusnisse som jag är ville även jag få till en blogg. Lite klick, lite googlande och vips ser min blogg ut som nisses! Yes!

Denna blogg tänkte jag skulle handla om mej (nähä???). Och så kanske lite om min resa till Jerusalem som jag påbörjar i januari.

Länk till Nisse:
http://cirkusnisse.webblogg.se/

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!