Uppsala

Ny stad, nytt hotellrum. Nu känns det att jag börjar jobba idag. jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sovit på hotell det senaste ett och ett halvt året. Men man vänjer sig. Som tur är har jag dtorn att surfa och blogga med. sommaren gick tillslut snabbt. Föst släpade den sig fram och sedan swichade den. Sista veckan var hektisk med alla vänner som jag skulle hinna med. Men nu är väskan packad och "I am liftoff and go on all systems". Nja, kom nu på lite grejer jag glömt men pass och biljetter är med. Och mobilladdaren som jag brukar glömma bakom mig.

Känslan av att börja jobba.... Yes/Huga. Ska bli skönt att snart vara i värmen igen. Alla kompissar och alla roliga arbetsuppgifter. Huga för det säkert kommer bli lite stressig höst med en massa jobb... Men mest YES-känsla är det nog.

Världskänd jycke

Skiten har träffat fläkten. Igen. Hörde på radion när jag var ute på en stavgångspromenad (jodå, det händer...) att Rondellhunden föreställandes Profeten så slutligen lyckats ta sig in i nyhetsträsket. Jag tycker mig minnas att jag hört om denna jycke tidigare i sommar när olika gallerier vägrat släppa in honom. Nu alltså inne och ute över världen i blixtens hastighet.

Fick mail med länk av Bas, så nog har artikeln valsat runt i arabvärlden en stund nu. Vad var min reaktion? well, första gången jag hörde detta (under promenaden) tänkte jag att det var väl onödigt och dumt och korkat. Typ EN gång kan västvärlden förfasa sig över de våldsamma reaktionerna från de som inte tycker detta är roligt. Men ANDRA gången är det bara dumt. Nu gör man ju sig bara löjlig om man låtsas bli förvånad över folk som "rasar". När mailet från Bas kom blev jag lite mer fundersam. Bara nu inte Sverige blir indrgen i nån skit! Hoppas Carl Bildt eller nån säger något riktigt klokt och genomtänkt nu så inte denna lilla jycke får ännu mer uppmärksamhet.

Klart jag är FÖR åsiktsfrihet, men nu känns det lite som om en konstnär går in för att provocera med flit. Sno Jyllandspostens koncept och köra sitt eget race mot världskändisstatus. Lågt.

Intervjuad!

Häromdagen kom en journalist från Cairo och intervjuade oss som råkade vara i den virtuella moskén just då (jag befinner mig nu i second life om nån undrar...). Muhammed och jag svarade så gott vi kunde på journalistens frågor. Av de gånger Andromeda citeras verkar journalisten totat ihop något självständigt... Kreativt, men okej då!

På frågan om hur islam presenteras i second life jämfört med verkligheten var jag inne på ett resonemang om hur bra det var att möta människor från andra kulturer (tex muslimer) i 2L för att där inte ha samma "spärrar" att ta kontakt då man har det gemensamt att man är avatarer. I anonymiteten kan man då fråga allt möjligt utan att det behöver kännas konstigt.... Kanske detta resonemang övergick artikelförfattarens horizont? Eller var det språkförbristningen som ställde till det? Men ja, som han skrev, är också muslimerna i 2L tämligen moderata (de som jag träffat än så länge det vill säga).

Kul i alla fall att bli omnämnd även om efternamnet är gravt felstavat.

http://www.islamonline.net/servlet/Satellite?c=Article_C&cid=1187775994875&pagename=Zone-English-News/NWELayout

Hipp, happ...

...så var denna saga slut. Nu är det slut mellan Bas och Andromeda. Snyft. För mycket kärlek. Total förvirring för käre Bas. Det blev för äkta. Och där fanns en fru och tre barn. Klokt beslut men trist att inte ses nåt mer.

i spent with you a beutiful time
if the situation has been change you will find me again
until that time i must go
i hope that god help us all, to get to the right path, and forgive us all
[andromeda, i love you , do not forget me, i will remember you for my all life
forgive me,  I didn't mean to hurt you
andromeda, Hej då, goodbye, salam "Habebati"!!


Waaaaaaooooooowwww. Trevligt men sorgligt goodbye-brev. Tänkte vi kunde väl vara vänner. Han kanske bara "fallit" för välsvarvade Andromeda. Visade en lite rättare bild igår, men det hjälpte inte. Kärleken fanns där ändå.

image223


Riktigt sorgligt blev det när jag såg min animerade hand liksom treva efter Bas´hand...


Första... Andra...

I första livet har jag spenderat tiden med en bekant från London som varit här på en semestertripp. Norrfällsviken, Storsand, Bönhamn, Barta, Nordingråvallen och Skuleberget. Vi hann nog med alla "klassiker". Helt klart trevligt, speciellt som min engelska fick sig en genomkörare. Nu känner jag att jag knappt ens kan hörma Jerusalemengelsken. Men det lär gå över redan i taxin från Ben G om en dryg vecka. Säkert som amen i kyrkan.

En bild från vackra Storsand:
image220

Andra livet rullar på. Natt efter natt smyger jag mig in för att snabbt befinna Andromeda i armarna på Bas. Lyckan ler mot oss i denna gullegullvärld som består av molnslöjor, romantiska vattenfall och supernice animeringar...

Här i Titanicpose:
image221

Strax innan i virvlande salsa:
image222

Stora frågan: Thats Amore????

Elvira

image219

Måste blogga denna bild på Elvira. Vilken goding, heller hur?

Love?

image217
Nu är Andromeda troligtvis förälskad. Hon eller jag har hittat en snygging och hamnat i hängmatta lyssnandes på softa ballader... Komplikationerna tornar upp sig. Är det Andromeda eller jag som gör detta? Sitter det någon finnig fjortis och styr Bas, eller är det verkligen den gifta trebarnspappan från Saudi som jag pratat med kväll efter kväll? Och vad säger hans fru om detta? Räknas det som otrohet om man skapar en slags docka som träffar en annan docka och dockorna blir kära?

Det kan hända att man bara testar olika roller i 2L, men Andromedas och mina intressen, preferenser och upplevelser blir ju förväxlande lika! Klart det är ett låtsasliv, men då jag filosoferat över Andromeda en rejäl stund nu i mitt första liv är det inte längre så enkelt. Och i kväll har vi en dejt, Bas och Jag. Eller andromeda... Vad ska vi ha på oss?

Återförening

image216
Äkta glädje när Rimidol kom tillbaka till Bamse idag! 80 mil blev det för mig... Men nu är Grabbarna tillsammans igen!

Foto på en goding!

image215
Här är min brorsdotter Elvira dagsfärsk! En riktig goding som man kan se. Nu har hon fått komma hem till Tullinge och är kanske med på lägenhetsvisningen imorgon? Om ett par veckor är hon Gnestabo.

UMEÅ

Sitter nu på Umeå busstation efter ett par trevliga dagar i Umeå. Var på en utbildningsdag i förrgår med några riktigt vassa föreläsare. Ämnet för dagen var religionspedagogik. Hur kan man jobba med livsfrågor? Hur får man (skol)ämnet intressant? Kunskap och idéer om vad man kan ta upp. Så användbart inte bara som lärare utan också i allra högsta grad när man jobbar med studiegrupper innan och efter en Jerusalemresa. Ska bli kul och testa några idéer på första bästa grupp. Samtalet och idéskapandet fortsatte långt inpå kvällen då min kollega och vän Petra också var med. Nåja, en del annat han vi också dra i långbänk, men då och då fick antingen hon eller jag nån bright idé omkring resor så vi kunde halka in på detta ämne igen. Och igen.

Nu stundar bussresa, kusbesök och surströmming. Ikväll beger jag mig ut i 2L igen då Andromeda har ett liv där som jag måste underhålla. Busy, busy. Som om ett liv inte räcker till. Kommer ihåg hur nån varnade mig för 2L; Gillar du Sims finns en risk att du blir fullkomligt uppslukad av 2L. Nu förstår jag vad han menade!

Födsel

Uppdatering (21:23):
Nu börjar det närma sig. En "kraftfull kalufs" är nu synlig. Vi håller andan av spänning...

En ICKE-uppdatering (23:57):
Nada, nothing, fish ishi... Hur ska det gå?

Uppdatering (06:38):
Jag har blivit faster till Elvira! Yes! Mycket hår och gudomligt söt enligt brorsan. Men också strapatser typ akut kejsarsnitt pga näsa som pekade uppåt... Mer om detta inklusive bilder kommer så småningom.

Drama

Var i Härnösand hela dagen på SIDA och träffade folk. Sedan hem och satt och surfade lite samt tog en match "backgammon på internet". Precis som jag höll på att vinna ringde moster och sa att min häst slängt av Per, skenat iväg och att Per satt avsvimmad på Näset. Då jag var utan bil ringde jag Magnus och Uffe som fick bilda Dockstas uppbåd för att rädda Per och gå skallgång efter kusen. Väl på Näset gick kusen förnöjt och betade i hagen och Per satt med fot på pall. Uppbådet kunde återvända till Docksta medan jag och Moster Ewa skjutsade Per till akuten i Sollefteå.
image214
Här blir Per grundligt undersökt.

Det konstaterades att han hade en spricka i fotleden och får nån slags behandling i skrivande stund.

En annan nyhet i släkten är att idag har Ola (min bror) och Karin ÄNTLIGEN farit in på BB. Det har varit lång väntan, cirka en vecka över tiden. Nu håller släkten andan och ser fram emot resultat, helst under dagen! Mer om detta när som helst... (Det är detta som kallas "cliffhänger").

UPPDATERING 12:11
Vattnet har gått!!


Buddha

image213
Mitt liv börjar arta sig bra i second life. Jag är som en slags upptäcktsresande i religioner. Här sitter jag och mediterar framför en stor buddhastaty. 2life är både kul och tröttsamt. Men jag har fått en kompis nu som är född och uppvuxen i Mecca, och det är inte illa. En religiös kille i min ålder som jag kan ställa alla slags konstiga frågor till...

En regnig dag...

image212
Ännu en regnig dag. som tur är har jag mitt andra liv att gå till. Idag var Andromeda i en moské och testade på detta. synd var att det inte var några andra i moskén att prata med. Men snygg grafik var det och riktigt stämningsfyllt med ljusstrålarna som silade in genom fönstret!

andra livet

Upptäckte häromkvällen att man kan leva två parallella liv! ett i verkligheten och ett i datorn. satte genast igång och designade en välsvarvad brud och spanade av detta andra liv. Var på svenska ambassaden och till Bildas plejs. Ganska ok. Satte mig och metade utanför Bilda. Nice...

image210

Ett problem uppstod dock när jag råkade få av mig tröjan och inte kom på hur man får på sig den igen. Prövade allt möjligt som inte fungerade. Till slut gav jag upp och knatade runt i världen med bara tuttar. Jaja. När jag kom till Klagomuren i Jerusalem fick jag dock hjälp av en ultraortodox jude som dels gav mig en ny tröja och dels förklarade hur man får den på sig. Thank You! Blev kompis direkt!

Jag har inte klurat ut hur jag ska tjäna pengar än och vad jag ska skaffa för pengarna. Kanske bygger jag ett hus någonstans? Tills vidare flyger jag runt då och då i second life och njuter av att kunna se allt ur fågelperspektiv. Kul grej som man kan bli lite beroende av!


Bad

image209
Idag var det ännu en varm dag. Jag red en långtur med Rimidol till Plätten där vi badade. Först i och känna på vattnet med hovarna och sedan mer seriöst bad utan sadel. Han gillade detta skarpt och skvätte vatten så det stod härliga till! Lite skraj för bilarna dock längs vägen, men trägen vinner. Snart blir han mer van trafiken också. En underbar kuse!

Stockholm t.o.r.

Så är jag hemkommen igen efter en repa i Huvudstaden. Åkte Ybuss ner på söndan, sju svettiga timmar i bästa semestervädret. Tog mig ut till Ola och Karin (Bror och blivande svägerska) i Tullinge och satt där och surrade lite, sjöng Singstar samt skådade den altjämt växande magen. Enligt prognosen ska det ske imorgon, så det är lite spänd förväntan och nervositet...

Igår blev det en trevlig arbetsdag inklusive lunch på Ulla Vinbladh på Djurgår´n innan jag satte mig på ny Ybuss upp igen. I Sundsvall tog jag över ratten så vi kunde fortsätta till Docksta på en gång utan att behöva vänta de obligatoriska 45 minuterna som man måste vila om man kört 4,5 timmar i sträck. Bra med busskort ibland...

image208
Här kör jag i skymningen över Höga Kustenbron.

Väl hemma kunde jag inte sova, kollade runt lite på nätet och hittade några busstokiga webbsideskapare. Jaja... Olika människor nördar in på allehanda konstigheter, så varför inte bussar? Hittade hela communitys med galna typer med bussbränsle i blodet. Spana till exempel in
http://www.phbuss.se/, http://www.bussbilder.se/ eller varför inte forumet http://bussnack.info.se/
Här kan man se bussar från hela landet eller till exempel diskutera olika extraljus eller dekaler på bussar. Snacka om entusiaster som snöat in på bussar. Jag både förfasas och fashineras. Förfasas över hur olika detaljer som dekaler, växellådor och blinkers får sådant utrymme i dessa personers liv men fashineras över själva fenomenet som påminner starkt om fågelskådning. Tja, varför inte häcka vid en busshållplats, försöka se så många blå linjebussar som möjligt eller olika baksidelackeringar? Tanken slog mig om jag själv skulle dra igång ett personligt projekt som att försöka fånga så många "linje 17" på bild. Från olika kommuner eller länder... Vad gör man inte för att hålla sig aktiverad? Lite påminner det också om att samla på hockeybilder eller filmstjärnor. När man ser en buss som man inte har kort på tar man kort och sorterar in bilden under till exempel landskap och bussbolag. Eftersom nya bussar alltid tillkommer då och då kan man hålla på att samla och kategorisera i all evinnerlighet... Skitkul men jättenördigt. Men vad är det för fel på att vara lite nörd ibland?

Ridtur

Var på en riktigt lång och skön ridtur idag. Riktigt riktigt roligt att ha kusen uppe. Det ger liksom lite mening i livet efter Jerusalem. Till och från grubblar jag över vad jag ska hitta på när jobbet tar slut nån gång nästa sommar och hur jag ska klara mig utan att bo i Holy City, mitt i konflikten och religiositeten. Det har satt sina spår i mig att vara där... När jag kommer hem förbereder jag mig för en 40-årskris som heter duga. Typ vad ska jag nu fokusera på när jag står mitt i livet? I en härlig långskritt på ett par timmar i underskön natur i Edsätter filosoferade jag över detta. Jag kan inte påstå att jag kom fram till något, men ibland får man bara samla på de lyckliga stunderna UTAN att se mening och mål med allt. Ska försöka lära mig detta. Nån gång kanske jag lyckas...

Ridtur

image207
Nu har Rimidol fått komma till Näset för några veckor. Jag vet inte om han eller Per är gladast åt detta. Men man kan tydligen se att här är det fråga om delad glädje...

Coola morsan

Min mor är ganska cool ibland. Som här när hon följde med för att hämta kusen i Månkarbo. 12 timmar i bil, först ner och sedan upp längs kusten var inga problem. Lite kaffe och det är "go on all systems..."
image205

Så en close up, ibland hade hon även min svarta kepa till dena outfit:
image206