Jobb, jobb, jobb...

Jag har haft lite dåligt med tid och energi till bloggen den senaste tiden. Mycket beror det på jobb. Egentligen har jag gårr NED i tjänst. Jobbar nu bara 65% på skolan och dräller runt resten av tiden med diverseaktiviteter. Det har blivit mer och mer föreläsningsuppdrag sista tiden kanske pga oroligheterna i och kring Gaza. Föreläser man titt som tätt om Mellanöstern samt har det på schemat i skolan kan det bli lite mycket att också blogga om eländet.

Så till det som är trevligt istället...

Min moster Ewa ska försvara släktens ära och heder i TV på måndag i programmet "Vem vet mest?". KOLLA in programmet och hejja på henne! Glada tillrop och sånt kan du med fördel skicka via kommentarerna här!

Nu laddar jag inför Öppet Hus på Parkskolan imorgon. Ska föreläsa om Jerusalem för niorna och deras föräldrar som kommer på besök. Sedan åker jag till Sundsvall för att vara med på Filmfestival om Mellanöstern och sedan, på söndag blir det ytterligare en föreläsning i församlingshemmet i Docksta.

Så inte märks det att jag bara jobbar 65% inte, bara i plånboken...

Gud i Gaza?

Gaza fortsätter att göra mig frustrerad. Jag hoppas vapenvilan varar länge och att tillvaron ska bli drägligare för alla som inte har något annat val än att fortsätta sträva på därnere.

Vill puscha lite för en bra artikel skriven av min goda vän Anna:
Finns Gud i Gaza? Läs och dra lärdom! Framförallt att man aldrig ska dra alla över samma kam!

Läge för en låt!Till och med i lilla fredliga Örnsköldsvik är det många som också lever på detta... Trist nog.

Är det nog snart?

Hela världen följer med fasa läget i Gaza där det blir värre och värre för varje dag. Över 700 döda, vit fosfor, bombat sjukhus, brist på mat, vatten,elektricitet... En humanitär katastrof och vi sitter på åskådarbänk.

Jag fick frågan av en vän; Vad kan man göra? 


Well, sätta sig in i situationen är väl det första man kan göra. Se och läsa nyheter från olika sidor och försöka förstå sig på vad det är som händer därnere. Tyvärr är det vissa som även nu, eller kanske i synnerhet nu, gottar in sig i den åsikt man redan cementerat in sig i. En bekant gav mig nyss tre artiklar att läsa, alla med samma vinkling och samma åsikt. Dumt!

Samla in pengar!
Nu när en massa biståndsprojekt bokstavligen grusas kan det vara tid att börja samla in pengar för en ny upprustning av Gaza när krget tar slut. Reningsverk, sjukhus, skolor, infrastruktur... Det lär bli en lång lista på saker som behövs.

Demonstrera
kan man också göra. Vifta med flaggor och påverka makthavarnas beslut. Tyvärr läste jag att en del demonstrationer spårar ur och blir våldsamma. Dumt och kontraproduktivt! Det är ju israels regering som kan få sig en känga, inte israeler i allmänhet eller judar! Har man missat det har man missat mycket.Jodå -jag VET att det inte är så muntert i Sderot, Ashkelon, Ashdod m-fl. ställen. Men de är åtminstone inte instängda i kriget utan kan åtminstone fly, plus att de säkert har tillgång till rent dricksvatten, elektricitet, avloppsrening, mat, bensin på ett helt annat sätt än Gazaborna...