Biljetten bokad!

Yeah... Nu har nedräkningen startar till Påskfirande i Jerusalem. 30 mars-6 april! En veckas ledighet är inga problem på nya jobbet eftersom alla kyrkor är fullt upptagna att fira påsk här hemma. I Jerusalem ska ajg försöka gå på alla favoritställen och kanske några till. Det blir ett späckat program utan så mycket sömn, men det är det värt. There is no place like Jerusalem - speciellt när det gäller påskfirande!

Under väntetiden lyssnar jag på detta album från the Holy Sepulchre på Spotify:  
Chants From the Holyland- Bells of the Holy Land – CD 30 Bells Of The Holy Land

Nu börjar lunchrasten närma sig slutet och jag ska återvända till jobbet - håller på att sätta mig in i vad en biskopsvisitation är genom att läsa lite gamla protokoll. Faktiskt riktigt intressant! I höst ska jag få följa med på två visitationer, ser mycket fram emot det!

Skog!

Efter den här veckan som gått kan jag konstatera att det finns mycket skog i Norrland!

I mitt jobb kommer jag att resa en hel del. Häromdagen blev det dags för en första visit i Strömsund. Tre timmars körning sedan ett möte på tre timmar, sedan hem igen på tre timmar. Det kändes långt, men också mycket roligt att äntligen få koll på Norrlands inland. Jag hittar riktigt bra längs E4-an mellan Stockholm och Övik, medan inlandet är som en gigantisk vit fläck på min mentala karta. Nu börjar jag kunna placera in ställen som Edsele, Sollefteå, Östersund, Åre och Strömsund på en blank karta. Jag längtar till våren och ytterligare resor, och hoppas det kommer att funka att kombinera resorna med lite fotograferande i fjällen! Ska ta med kameran så den finns i bilen när motiven dyker upp...

Visa större karta

Tänk till exempel när det blir dags att besöka den mest avlägsna kyrkan i stiftet, Ankarede! Snacka om fototillfällen! Funderar på att fira midsommar där, har hört att det är en höjdare!

På jobbet börjar jag bli lite varm i kläderna, eller åtminstone lite ljummen. Jag är inte längre som tappad bakom en vagn. I Strömsund fick jag frågan om vilka visioner JAG har i det nya jobbet - blev lite ställd då jag är fullt upptagen av att fårsöka greppa läget och utgångspunkten, men känner hur jag går igång på att börja fundera i de banorna.


Puuuuuuuhhhhhhhh.....

Så har mitt nya liv startat. Jag gick i måndags från att vara 100% sjukskriven till att jobba 100%, dessutom på nytt jobb i ny stad! I det stora hela går det riktigt bra, men jag är som en klubbad säl frampå eftermiddagen. Den här första veckan handlar det om att sätta sig in i hur arbetsplatsen fungerar till att få struktur i datorn (kalender, kontakter, mail... osv).

En riktigt trevlig start blev det idag på morgonen då vi på arbetstid går på morgonmässa klockan åtta i domkyrkan. Jag hade kört från Docksta och var ganska trött när jag väl satt i kyrkbänken, men mässan var kanon och jag kände mig riktigt pigg och fylld av energi långt in på dagen. När jag går på mässa i Jerusalem brukar jag som bekant "gå igång på" det visuella i liturgin, ljusen, rökelsen, processionerna osv. Jag kan se en fördel av att inte kunna förstå språken (armeniska, syrianska, grekiska, amhari, arabiska...), det har hjälp mig i koncentrationen på något sätt. Nu idag var det på Svenska och det var riktigt trevligt att plötsligt få höra de välkända orden på mitt eget språk!


Härnösands domkyrka från mitt arbetsrum.