Vykort

Jag har hittat ett nördämne att borra lite till i, det är olika mentala bilder av Det Heliga Landet. Det här vykortet hittade jag på tradera. Det föreställer sinnebilden av hur fantastiskt det är i Jerusalem till skillnad från där man befinner sig. Ganska kul och mycket intressant bild som säkert många väckelsepredikanter predikat utifrån...

På "Passagen debatt" hittade jag beskrivning:

Frälsarens kungliga linje...

Emigranter till det det nya Jerusalem. 
Frälsarens kungliga linje. 

Skeppets namn: Evangelium. Rom 1:16 
Avgångsplats : Staden fördärv.2 Petr 3:10 
Bestämmelseort: Jerusalems stad.Hebr 11:16 
Avgångstid: Idag. Hebr 3:7,8 

Biljettpris: För intet. Jes 55:1 
Kaptenens namn: Jesus Kristus. Hebr 2:10 
Besättningen: Herrens apostlar. Apg 8:4 

Havet som passeras: Tiden. Upp 10:6 
Passagerare: Utkorade främlingar 
Fyrtorn: Guds ord. Ps 119:105 
kompass: Tro och kärlek 2 Tess 1:3 
Segel: Sanning. Joh 8:32 

Flaggan: Jesus blodd. Hebr 9:22 
Vind: Den helige Ande.Joh 6:63 
Underhåll: Nåden. 2 Kor 12:9 
Ankar: Hoppet. Hebr 6:19 

Passagerare får under resan allt vad de behöver-fritt. 

Fartyget har ännu aldrig lidit skeppsbrott-Kaptenen seglar i både storm och stiltje. 

Om du inte har plats nu,så vinnlägg dig med snaraste att skaffa en,innan det ringer för sista gången.


Helg!

Å, vad skönt det är med en ledig helg. Veckan har varit ovanligt intensiv med två kontraktskonvent på rad. I tisdags var vi i Njurunda och i onsdags i Åsarna. Åsarna var en kul upplevelse, vi bodde på "Big Moose" ett ställe som påminde starkt om Twin Peaks. Man bara väntade att något halvskumt skulle hända. Det blev dock en supernice dag med ett stort antal präster och diakoner i församlingshemmet till den mycket fina kyrkan. Träffade några till Mellanösternintresserade och vi beslöt att undersöka huruvida vi skulle kunna få fart på ett MÖ-nätverk i stiftet.
Sedan var det som luften gick ur mig alldeles i torsdags. Vaknade vid fyratiden av migrän. Sedan var det betongkepa hela dagen tills kvällen. På förmiddagen vinglade jag över till moster Ewa och satt och hade skallvärk där istället för i min ensamhet på Frideborgsgatan.

T-centralen igen

Så sitter jag här igen, på T-centralen. Idag blev det en långsittning då jag väntar in morsan som ska komma med Y-bussen om en stund. Har tillbringat gårdagskvällen och natten i Arboga hos brorsan och hans underbara familj. Enda felet hos denna familj är att de bor så långt från Härnösand! Brorsbarnen växer så det knakar och jag är rädd att de hinner glömma bort mig mellan varven då jag inte kan se dem så ofta.

Elvira och Alfred i samarbete.

Ideellt Forum blev som vanligt en stimulerande mötesplats - det känns som ett koncentrat av kreativa människor och miljön är oerhört stimulerande. Om det ibland känns ensamt att jobba i Härnösand med Ideella frågor så blir det en dynamik när detta forum dras samman!
Nu kommer mor om en stund och då ska vi "göra Stockholm"! Gudrun Sjödén Outlet, Romeo och Julia, RE:Orient och sedan på söndag hem igen. Ska bli kul!

T-centralen

Jag gillar T-centralen skarpt! Många gånger har jag passerat här nu, men varje gång fyller mig stället med sinnesro. Jag sitter som i en bubbla och kan fokusera tankarna riktigt bra, men samtidigt är det fart och fläkt och LIV runt omkring mig. Det är roligt att iaktta människor, och här finns det så många olika typer! Inte som Jaffa Gate (framförallt inte så varmt nu, brrrr), men MYLLRET är lite liknande.
Igår var jag på "Teologiskt vintertorg" i Sundsvall. Ett arrangemang som stiftet ordnar för alla möjliga i stiftet, både anställda, ideella och allmänhet. Temat var "Barn" och teologi. Vad säger bibeln om barnen egentligen? En GT forskare från Uppsala föreläste om killar och tjejer i moseböckerna. En grej han sa har dröjt sig kvar lite hos mig; Passagen i Exodus om "att sälja sin dotter som slav" visar på att TROTS men nyss flytt från Egypten och fångenskapen där så var ändå slaveriet vanligt. Jag har inte reflekterat över detta. Intressant tanke faktiskt!
Vår stiftsdirektor Sven-Erik höll i inledningen och visade bilder från "Barnens Bibel" och gav en massa tankar. Jag debuterade på "Bambuser" och sände live från denna inledning. Tyvärr hackar ljudet lite, men här är filmen:
http://bambuser.com/channel/MTRQA/broadcast/1417181
Nu ska jag vidare till Stockholms Stift och prata om idealitet i Ideellt Forum. Ska bli jättetrevligt att träffa detta gäng igen!

Huslig!

Idag känner jag mig pysslig och huslig! Det började med en präktig försovning och fick rusa upp till T2 för melodikryss tillsammans med Ewa och Per, en tradition vi har. Vi sitter med varsinn dator och några mobiltelefoner och löser krysset med vänner och bekanta som hjälper till via facebook. Fast när man löser kryss med Per är det mest vi som hjälper vännerna på fejjan. Per har koll på det mesta! Fast filmmusik är min genre; speciellt om det är romantisk komedier eller drama. En hel del TV-serier brukar jag också kunna pricka. Men resten prickar Per! De i Docksta (Morsan och Britta) fixar gamm-musik som Bertil Boo och sånt.

Väl hemma igen lyste vårsolen in och jag såg allt damm och äckel som samlats här och var. Körde igång Spotify så det skångade i gårdshuset och storstädade intensivt i ett par timmar. Dammsög, skurade golven med ajax-liljekonvalj samt tvättade och plockade undan grejer. Vädrade igenom lilla huset också så nu luktar det bara liljekonvalj och fräscht!
Belönade mig med ett såpafotbad och en nybakad maräng. Marängen ångrade jag sedan hela kvällen, för egentligen kör jag ju med LCHF.
Sedan melodifestivaldax och återigen besökte jag Ewa och Per för att vi skulle sitta och ondgöra oss över bidragen. De var verkligen usla! Surfade på hus och bloggar och annat under tiden och vips; så hittade jag en liten lergryta för endast två portioner! YES! Beställde den och kan därför summera dagen som en riktig huslig dag!

Bloggen

Min blogg har fått klara sig själv ett tag. Jag känner mig som en svikare som lämnat den vind för våg. Kanske är det nu dags att ta upp tråden igen? Facebook och Twitter i all ära, men här kan jag ju utgjuta mitt hjärta lite utförligare...
En liten winter-tribute-picture:
Det var så kallt häromdagen att detta vackra mönster bildades på ljuset ute på morsans balkong då det var för kallt för stearinen att smälta i kanterna...