Jenin & Genocide

Åter har det blivit en händelserik dag. det har för vana att bli så här i Jerusalem. Kanske speciellt när man är här en begränsad tid och vill hinna pressa in så mycket som möjligt i programmet.

Det började med ett besök i Jenin och "The Freedom Theatre". En teater och kulturinstitution i hjärtat av Jenins flyktingläger. Rejält intressant var det att se hur man jobbar med teater som uttryckssätt och som ett alternativ till våldsam konflikt. Ungar är i behöv av kultu och fantsi istället för att ta till vapen.

Länk här till The Freedom Theatres hemsida.


The Freedom Theatre

På vägen tillbaka till Jerusalem passade vi på att njuta av det vackra landskapet. Nu på våren var allt grönt och fräsht, om ett tag lägger sig dammet och det blir en brunare ton i naturen. I Huwwara CP stannade vi och åt landets kanske billigaste falafel. Falafel och en burk Coca Cola för 5 shekel! Är det någon som slår det?


Huwwara Checkpoint

Väl hemma i jerusalem igen hann vi bara pusta ut i nån timme innan det var dags att sticka till jaffa Gate och lyssna på diverse föredrag om det armeniska folkmordet. Idag är det 94 år sedan det inleddes i Turkiet och 1,5 miljoner människor fick sätta livet till. Den ärkebiskop som en del spår kommer bli den nya patriarken i jerusalem avslutningstalade. Pompa och ståt och många bekanta...


Ärkebiskop Nourhan


Kommentarer
Postat av: Anonym

ååååå vad intressant! Var teatern som ni tänkt er?

2009-04-25 @ 00:38:29
Postat av: G. Tikotzinsky

Bloggpostens titel är inte riktigt bra vald. Jag trodde "Oh, here we go again" men sen visade det sig att posten handlar om något helt annat.

Postat av: A-K Roth

Oops, jag la inte märke till rubriken! Ironiskt menad, Maria?

2009-04-26 @ 13:58:25
Postat av: Anna

Om man känner Maria och vet att hon är minst till hälften armenier, då blir det så självklart. Men det gör ju inte alla.

2009-04-26 @ 19:33:01
Postat av: Maria

Tihi...Har jag satt griller i huvudet på folk nu igen? Läs bloggposten så här: På förmiddagen var Maria i Jenin och spanade in teatern där. Sedan lite klädbyte för att gå på minnesceremoni om det armeniska folkmordet. Bara så. Men det är skojjigt att bli ananlyserad de som tänker till!

2009-04-26 @ 19:51:39
URL: http://jerusalem.blogg.se/
Postat av: L8

Jaaa... När jag såg rubriken tänkte jag att oj, hör kommer det komma kommentarer :) Var själv i FNs kommission för mänskliga rättigehter i Geneve när det var en speciell sittning för händelserna i Jenin 2002. En delegation med högt uppsatta politiker från bla Sydafrika gav uppdrag att resa till Israel och Västbanken för att undersöka vad som egenbtligen hände när Jenin var stängt, men de kom visst aldrig in...

2009-04-26 @ 20:49:35
Postat av: Guardian

Hehehe....

Pavlovs reflex - Tikotzinsky? ;)

2009-04-27 @ 08:30:58
URL: http://palestina.blogspot.com
Postat av: Frida

Det var ju om den teatern vi fick höra om på sliperiet för ett tag sedan. Kul att det går så bra för den!

2009-04-27 @ 13:54:07
Postat av: A-K Roth

Man är totalt mediamiljöskadad av all propaganda om "massakern i Jennin". Jag får ta tio slag med en blöt nudel. (ten raps with a wet noodle)

2009-04-27 @ 21:42:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback