Kören!

En sak som är kul är att sjunga i kör! Just nu sjunger jag i två körer som båda övar på måndagar. Stora Vibyggerå Kyrkokör och lilla gruppen "Sotto Vocé". Den första är maffig och den andra är svängig. Igår sjöng vi upp i först Vibyggerå kyrka och sedan Ullångers kyrka.

När vi ska sjunga upp blir det lite nerv och fight i kören. Inte om själva sjungandet. Inte om vad vi ska ha på oss. Inte om hur vi ska stå. MEN om HUR VI SKA SITTA i bänkarna mellan låtarna! Igår blev det riktigt bitchigt en stund. Vi tar det från början.

Man kommer till övningen, sätter sig i bänkarna och väntar in alla. När alla kommit börjar vi öva. När vi övar står vi framme i kyrkan på gradänger (en slags trappsteg avsett för körer). När vi sedan övat klart återstår momentet att placera oss så i bänkarna att det ser snyggt och prydligt ut när vi ska upp och sjunga. DÅ inträffar vanligtvis KAOSET: Handväskan som man placerat i en viss bänk kanske inte är på rätt ställe!!! När vi provgått ner från gradängerna visar det sig att väskan är någon annan stans!!! ACK och VE! Olika viljor och tips på hur man ska gå och stå bryter också ut så när vissa med hög röst försöker få nån att skicka väskan försöker andra lösa gåproblemet...

Igår gick det helt över styr i Vibyggerå kyrka. När vi sedan kom till Ullånger hade de flesta koll på den viktiga väskan MEN då visar det sig att DYNAN man ska sitta på INTE var samma dyna som man plockat vid ingången. VANUDÅ?!?! Alla dynor är lika, men vissa (nämner inga namn) tycker det är viktigt att få sitta på just den dyna man har burit fram till bänken... HÅHÅJAJA, och när jag skrattar åt det bitchiga kaoset så biter andra ihop och väser mellan sammanbitna tänder: GÖR SOM NI VILL DÅ JAG BRYR MIG INTE! Amen! Så genomkomiskt! Funderar på att filma det hela och lägga på youtube. Men då måste jag kanske senare emigrera från byn...

Kommentarer
Postat av: A-K Roth

Life in a village, som Agatha Christie så ofta skrev om. Kanske du kan få till en riktig deckare om det här. Låter mysko. Kanske någon ställde till med kaos om dynorna medan andra stal kyrksilvret? :)

2009-02-24 @ 16:40:37
Postat av: Maria

Ja, eller så trappas detta upp och ett mord begås i kuddkaosets spår...

Postat av: Jenny

Snälla, snälla, kan du inte filma nästa gång!! :-)

2009-02-25 @ 13:16:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback