Barnhem

Idag var jag och min kompis jessica och besökte The holy Family Orphanage i Betlehem. OJ. det var verkligen ett intressant och jobbigt besök! En katolsk nunna som är till åren driver barnhemmet tillsammans med frivilligkrafter och en liten personalstyrka.

Jag slås över hur rent och fräscht det är och vad barnen verkligen älskas av personalen. Sånt märks på blickar och de sätt de interagerar med varandra. Men vilka människoöden man får höra.

En flicka hittades i en sopcontainer på landsbygden, väl gömd i soporna. Tack vare en hemlös som rotade efter något ätbart i soporna hittades hon och togs om hand. Kraftigt undernärd och med otäcka bett i ansiktet av insekter och råttor. Hon kommer att klara sig men utan familjetillhörighet och små utsikter att kunna hitta en familj som kan adoptera henne.

En annan flicka hittades mitt på en gata i ett bylte. Hon kunde tas om hand av barnhemmet, men efter ett par veckor var det någon som identifierade en bil som tidigare lämnat henne på gatan och modern kunde spåras. På grund av att modern identifierades blev hon då dödad på grund av att hon fött ett barn utom äktenskapet.

En flicka som satt i en spjälsäng såg lite slö ut. Hon hade fått skador redan som foster för att hennes mor försökt framkalla missfall.

En liten pojke med Downs syndrom satt på golvet och lekte för sig själv. Han hade förmodligen lämnats in då han hade just Downs syndrom. Men oj, vad go han var!

I ett rum låg åtta riktigt små barn som av olika anledningar var oönskade av sina föräldrar. Mitt hjärta höll på att brista. Ett par av dessa barn var vakna och var så kontaktsökande! Där kände jag att jag började önsak att jag skulle kunna adoptera!

Bilder från barnhemmet som jag hittade på nätet:
http://www.jadili.com/HolyFamily/index.html

Kommentarer
Postat av: Marielle

Vad hemskt! Jag hade nog aldrig klarat av att vara där inne.. Vad hemskt med barnet som hade skador pågrund av att hennes mor försökt framkalla missfall. :(

Postat av: Linnea V

Jag skulle verkligen vilja besöka det barnhemmet.

2009-07-11 @ 23:26:08
Postat av: Lennart Oppenstam

Skulle vilja ha adressen till barnhemmet

2009-08-26 @ 12:25:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback