Sista konferensdagen

på det armeniska patriarkatet blev intensiv. Först sju föreläsningar varav jag trodde jag skulle få hjärnsläpp av den sista. Den handlade om skillnaden i den armeniska grammatiken mellan Assize och Antioch. För den som alltid funderat på huruvida man uttalar något si eller så var det säkert en fantastisk föreläsning, men många jag pratade med var ganska nöjda utan denna kunskap men förundrades över föreläsarens djupa insikt. Jag hade dock lite svårt att hänga med då det hela utspelade sig på FRANSKA! HU. Ändå satt jag och koncentrerade mig intensivt då jag på konerensen har varit "tekniskt ansvarig" (dvs fixat med power point och diabildsvisningen).

Efter förmiddagens alla föreläsningar blev det dags för en exkursion. Vi for och kikade på fina mosaiker uppe på Olivberget som var typ urgamla (5-600-tal). Då dessa mosaikgolv inte visas för allmänheten utan bara ytterst speciella delegationer gick skaran av armenienspecialister upp i spinn när vi fick denna VIP-visning.Här ser man på texten att det är en armenisk mosaik. Den ryska abedissan var mycket välkomnande när det stod klart att det var en delegation med experter av olika slag som var på besök.
Här var mosaiken mycket välbevarad!Efter mosaikskådningen blev vi inbjudna på kakor och saft och sedan kaffe hos de rysk-ortodoxa nunnorna. Inne i deras mottagningsrum hängde en imponerande samling ikoner.På kvällen avslutades konferensen med en middag på Christmas Hotel. Jag hamnade mittemot den armeniska generalkonsuln. En massa tal hölls och presenter utdelades. Förmodligen blir detta en konferens som kommer att återkomma typ varannat år eller så. Alla var överlag nöjda med konferensen även om det gnyades en del över att en del inte föreläst på engelska.

Kommentarer
Postat av: Anton

Men konvertera, bli armenier.

2009-07-04 @ 14:02:07
Postat av: Maria

jaja... jojo... men hitta en församling åt mig norr om Dalälven! Thats the problem.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback