Lek med elden (forts)

Lek med elden (forts)
Grävningarna innanför Mughrabi Gate (dyngporten).

Gick en sväng till Klagomuren för att med egna ögon spana in vad som händer. Grävskoporna gräver, militärer och poliser i massor vaktar. TV bevakar det hela, nyfikna turister likaså. En och annan palestinier kikar på det hela (inte så många då det är ID-kontroller här och där), några bosättargrupper sjunger, dansar och klappar händerna. Vid klagomuren är det smockfullt med folk som ber.

Samtidigt i saudiarabien sitter Hamas och Fatah och försöker komma överens. Skulle de kunna samsas i en samlingsregering blir sitiuationen kanske bättre på Västbanken och i Gaza. Kanske skulle man kunna få tillbaka pengarna som Israel håller på (skattemedel) och återigen få EU-medel? Detta vore bra för palestinierna och eventuellt fredsprat. Mindre bra för de högerisraeler som gärna ser inbördes splittring bland palestinierna.

Question of today: Har grävningen med mötet i Saudiarabien att göra? Många jag pratat med idag ser ett klart samband. Man menar att Israel gärna stör denna sammarbetsprocess mellan Fatah och Hamas.

Jag tänker att samband eller inte samband - grävningen är ändå så oerhört korkad! Hellre en trasig gångväg till Haram-Ash-Sharif än att trasa sönder Holy Land ytterligare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback