Hammam

Häromdagen var jag på turkiskt Hammam i Ramallah. Det var min absolut första gång på Hammam och det var ljuvligt! Kom först in i foajén och vi registrerade oss. Jag var där med min vän Anna som guidade mig genom procedurerna. Ångbastu, kall pool, het sten som man låg på, dursch, mer pool och het sten... Efter ett tag blev det min tur att bli behandlad. En liten späd kvinna vinkade in mig i ett rum med en jättestor stenhäll i mitten. Jag ombads lägga mig där och sedan började hon skrubba med tvättsvamp. Ajajaj... Efter den skrubbningen var det nog inte en enda död hudcell som överlevde (konstig mening, men ni föstår...?). När skrubbningen var klar hällde hon kallt vatten på mig (vilket var riktigt skönt då stenhällen jag låg på var mycket varm). Sedan blev det intvålning med olivtvål. Kvinnan tvålade in ryggen, sedan fick jag en svamp och gick och satte mig i ett litet privat rum där man kunde ta av sig bikinin utan att känna sig generad. Rejäl tvålning gjorde huden len som en barnrumpa. Efteråt dursch och vila på het sten igen tills det blev dags för massage. Hon masserade hela kroppen, inklusive tår och fingrar. Helt otroligt att denna späda kvinna hade sådan kraft i nyporna! "Ajaj", sa jag. "But your body needs it" Sa hon. Sedan var det bara att bita ihop och uthärda. Men det var mer skönt än vad det gjorde ont, och min kropp behövde detta. Efteråt pustade vi ut igen i foajén med ett stort glas nypressad apelsinjuice. Vill tillbaka redan! Endast 100 shekel gick det hela på!

Kommentarer
Postat av: evamaria

Å vad ljuvligt det lät! Vill oxå! Fjordutställningen gick bra i söndags, men jag var domarsekr så jag kunde inte visa din Rimi. Kanske nästa år?
:)

2007-06-16 @ 08:59:13
Postat av: Anonym

Det låter helt underbart! min body needs it också!

2007-06-16 @ 13:04:30
Postat av: A-K Roth

Vad härligt det låter! Jag har aldrig hört talas om detta sorts bad! Så detta är ett "turkish bath"?

2007-06-16 @ 13:07:14
Postat av: Maria

Jäpp, turkish bath enligt deras buisness card. Helt underbart! Rekommenderar en tripp till Ramallah!

Postat av: Anna Veeder

Måste fixa presskort eller något sätt att komma till Ramallah. Nu är det helt säkert.
Jag brukade gå på turkisk hamam när jag bodde i Berlin, det var likadant. Helt underbart, som att vara i en annan värld i några timmar.
Och vilka jättefina bilder!!!!!!!!

2007-06-21 @ 18:03:19
URL: http://annaveeder.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback