P.P.D.D.

Jag har kommit på en ny klassifiering när det gäller psykisk ohälsa: PPD=Post Påsk Depression Disorder. Utlösande faktorer är en febril påskaktivitet följt av en vanlig vardag. Först gå på Holy Fire och en MASSA annat skojigt och sedan komma på att man behöver göra profana saker som att tvätta, handla och skriva finansrapport. Återigen så finns det inga genvägar, det är bara att tugga i sig det sura äpplet och börja på nåt hörn någonstans.

Även aktiviteten hos pilgrimmerna börjar mattas av. De som fortfarande kan uppbåda lite energi går till Uppståndelsekyrkan och tillverkar värdefulla souvernirer; ljus till exempel: Först tänder man eld på ljusen och sedan släcker man dem igen. Så gör man med knippe efter knippe. För att ha brända ljus att dela ut till vänner och bekanta. De har ju brunnit av den Heliga Elden! Man kan också handla sjalar och rosenvatten. Först häller man ut rosenvattnet på svepningsstenen och sedan torkar man upp det med sjalen (eller något annat man handlat).

I Uppståndelsekyrkan dröjer sig några pilgrimmer kvar. Tänder ljus eller sitter och ber stilla i ett hörn. Snart är det kanske dags att fara hem och man vill passa på att säga ett sista farväl till Jerusalem.

image323

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback