Tel Aviv

Det blev en intressant dag i Tel Aviv igår. En grupp socialarbetare är här och i Tel Aviv fick de träffa en organisation som jobbar med flyktingar av allehanda slag. Många sudanesiska flyktingar som flytt till Israel tas om hand vid gamla busstationen i Tel Aviv. Läs gärna denna artikel av min goda vän Anna! Anna var också gruppens ciceron under dagen och svarade på allehanda frågor om högt och lågt. En riktig "Israel-exposure day" (som de säger på EAPPI). Verkligheten i Holy Land blev plötsligt oändligt mer komplicerad och nyanserad än vad endera pro-grupper får se när de är här. Riktigt bra folkbildning om jag får säga det själv!

Bara en sån sak som att bli på det klara med vilka olika typer av invandring som sker. En del flyr till Israel från folkmord eller förföljelse i sina hemländer. De behöver tak över huvudet, skor och mat. Så småningom uppehållstillstånd och jobb. En annan grupp ombeds komma hit temporärt för att jobba då man inte längre törs/får/kan använda sig av palestinsk arbetskraft. Dessa människor förväntas sedan återvända till sina hemländer. En tredje grupp är judiska immigranter som gör Aliya. Dessa sätts på skolbänken i olika absorberingsprogram för att lättare integreras i samhället.
Tre grupper med helt skiftande behov och problem.


Efter en intressant dag for vi till stranden och badade. Efter badet knuffade vi igång bussen och letade upp en trevlig fiskrestaurang i hamnkvarteren...Kommentarer
Postat av: A-K Roth

Vad är det för buss man måste knuffa igång? Var det så hett att det blev "vapour-lock"?Och-var det du som var chaffis? Jag har förstått att du kan det här med köra buss.Verkligen bra att du uppmärksammar de afrikanska flyktingarnas situation!Roligt ha en kompis på plats som Anna!

2008-06-15 @ 14:58:35
Postat av: Maria

A-K,

Jo, inte var det Bybergs bussar´n kan jag försäkra. Hett var det och batteriet hade laddat ur av all AC och radio. Korta körsträckor och långa pauser gjorde att även ett nytt batteri inte pallade.Jättetrevligt att kombinera nytta med nöje och träffa Anna i Tel Aviv! Men nästa gång blir det nog enbart nöjesresa.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback