Obama, en beduin!

Det verkar som hela världen vill göra anspråk på Obama. Här en länk till Anders blogg som visar musikhyllningar från världens alla hörn.

Även från Holy Land kommer nu information om att Obama härstammar från en beduinstam! Tydligen har man redan börjat välja ut lite får som ska slaktas för att fira den hittills okända släktingens framgångar i presidentvalet!

Snacka om att det ställs krav och förväntningar på den kommande presidenten! Nu ska han komma och "end all wars and intervene here to solve our problems in Israel. The Beduin are the people who suffer the most here". Han får lite att stå i när han tillträder sin tjänst, Obama.

Kommentarer
Postat av: A-K Roth

Roligt! Men kan vi inte hitta en svensk anknytning också? BTW, jag läste för en tid sen att Obama faktiskt delar släktträd med Dick Chaney!

2008-11-13 @ 19:41:29
Postat av: Marielle

Jag skulle INTE vilja vara Obama. Vilken press han har! Nu ska han uppfylla alla förväntningar som folk har. Många kommer nog att bli besviken för att han inte gör det de hoppas på att han ska göra, till exempel "end all wars in Israel", vilket jag inte tror han kommer lyckas med. Men, who knows. :)

2008-11-13 @ 20:38:53
Postat av: Dessa min minsta bröder

Utdrag ur artikel av Uri Avnery

"Baracks nyutsedde personlige rådgivare bär ett namn som klingar klockrent israeliskt:

Rahm Immanuel (Rahm betyder hög, Immanuel “Gud är med oss”). Denne person är son till en veteran i den sionistiska terror- och säkerhetsmilisen (som integrerades i statsapparaten efter staten Israels grundande 1948). Rahm växte upp i ett judiskt hem. Han talar hebreiska och han skyndade till att bistå israeliska armén under det första Gulfkriget. Jag känner inte till hans syn på den israelisk-palestinska konflikten, men han kommer helt visst inte att stå hindrande i vägen för Israels premiärminister när denne vill nå den nye USA-presidenten."



Postat av: Duvan i Sverige

den tillträdande Presidenten får lite att göra, med alla sina krav från höger och vänster han har. Allt hänger på att han väljer ut kompetenta Rådgivare, från alla läger.. oavsett religion,och härkomst. Läste inlägget från " Dessa mina minsta Bröder" Blev lite full i skratt för han/hon verkar lite off line när det gäller ämnet. o va spelar det för roll vad ens föräldrar o s v har gjort eller sagt.. det är upp till var och en av oss att visa oss dugliga. Sedan är den Israel-Palistinska konfliketen lite speciell och det krävs nog balansgång och kompromisvilja från alla håll för att lösa den!

2008-11-15 @ 14:05:59
Postat av: A-K Roth

Ja, Duvan, vilket jobb! Men visst finns det lite misstänksamhet hos en del. Att Rahm Emanuel skyndade hem till Israel under första Gulfkriget är till hans kredit. Det var då Saddam Hussein skickade scudmissiler mot Tel Aviv och Israel valde att inte slå tillbaka. Pappan till Emanuel är f.ö. barnläkare, mamman var röntgentekniker och arbetade för civil rights, en bror är onkolog och bioetiker, en annan bror är "talent agent" in Los Angeles och han har en 14 år yngre adoptivsyster.



Balansgång och kompromissvilja krävs, ja, från israeler och palestinier. Och från oss påtittare krävs att man inte eldar på polariseringen.

2008-11-16 @ 03:44:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback