36 grader varmt...

...var det på Ben G när vi landade igår eftermiddag. Oj, jag som hade fodrad väst och långärmad tröja. Det gick otroligt fort genom kontrollerna på flygplatsen, men senare upptäckte jag att de bara givit mej en månads turistvisa när Ida fått de vanliga tre månaderna! Men vad gör det, det är ju dubbelt upp mot vad jag behöver... Men ändå...Väl i Jerusalem var det som om jag bara varit borta några veckor. Allt var precis som vanligt, bara att ta upp där jag lämnat plejset. For direkt till Olivberget för att spana utsikt samt handla östjerusalembornas svar på KFC. Mums!

Sedan somnade vi som två stockar efter att ha varit vakna länge, länge både på nattybussen och flyget.

Idag har vi varit i Hebron och besökt Ibrahimmosken/Synagogan samt handlat sjalar i parti och minut.Ida och jag vid Abrahams grav från moskésidan. Då Abraham är stamfar till både Kristna, Judar och Muslimer samt att det är spänt läge här i moskén är det ordnat så att en del av byggnaden är moské och en del är synagoga. Genom galler och med pansarglas emellan kan olika religionsutövare få access till graven från olika håll. Fiffigt och lite tragiskt samtidigt. Säkerhetskontrollerna är också ganska stränga, ingen vill återuppleva massakern -94 då en extremistisk bosättare öppnade eld i en grupp bedjande muslimer.

Stämningen i moskén när man kommer som turist är gemytlig. Man svassar runt i den bruna outfiten och möts av leenden och vänliga nickar. Kan nog bero på att det inte är så många turister som kommer hit. Strax efter oss kom dock en jätteskock palestinier på skolutflykt från Israel.

Kommentarer
Postat av: Uffe i byn

God Morgon säger jag från Tallin.. slår inte Jerusalem men dock:-) Njut av att vara "hemma"Är på väg strax till S:t Mikael Kyrkan för att titta på den o fika. sen blir det Chokladerian som du o vi hitta här:-)

2009-04-16 @ 08:06:45
Postat av: Maria

Tallin går inte av för hackor heller! Passa på att njuta för fulla muggar och hälsa magnus! Syns sen i Docksta.

Postat av: Lotta H

Det låter häftigt att besöka Jerusalem och Abrahams grav! ^^

2009-04-16 @ 16:05:59
URL: http://logistiskafuckups.blogspot.com
Postat av: Anonym

Där var vi ju för drygt ett år sen! Häftigt att se er där! Ha det så bra resten av tiden!

2009-04-16 @ 21:39:43
Postat av: Anton

Varför bruna kåpor? Ni ser ut som statister i star wars.

2009-04-17 @ 00:47:26
Postat av: Maria

Yeeah, jag är en Jedi-riddare nu!

2009-04-17 @ 08:47:35
URL: http://jerusalem.blogg.se/
Postat av: Frida

Ja det är verkligen tragiskt att man inte kan samsas när alla till och med är där för samma sak. Va söta ni är föresten!

2009-04-19 @ 13:23:02
Postat av: Frida

Ja det är verkligen tragiskt att man inte kan samsas när alla till och med är där för samma sak. Va söta ni är föresten!

2009-04-19 @ 13:23:29
Postat av: Frida

Ja det är verkligen tragiskt att man inte kan samsas när alla till och med är där för samma sak. Va söta ni är föresten!

2009-04-19 @ 13:29:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback