Holy Fire!

Ida har en helt suvve redogörelse för hur det hela fölöpte på sin blogg. Läs och upplev! Här är en film som illustrerar storyn ytterligare:


Kommentarer
Postat av: Staffan D.

Tack! Liksom 2008 hittar jag den kanske bästa filmen om ljusmiraklet på din blogg. Söker man på Youtube.com efter 'Holy Fire Jerusalem 2009' får man upp en del, bl.a. rysk TV (och det finns en annan 'svensk' film), men som sagt den här filmen ger nog den bästa beskrivningen.

2009-04-19 @ 22:28:51
Postat av: Anton

Brändes elden?

2009-04-20 @ 12:06:35
Postat av: Staffan D.

BBC säger att 'grekisk-ortodoxe patriarken, för närvarande Theofilos III', 'tänder en oljelampa i den mörka kyrkan'. "Lights an oil lamp". Niels Christian Hvidt påpekar dock i sin bok "Mirakler" (på svenska 2003) att den världsliga makten -- en gång turkar, sedan engelsmän, nu israeler -- ska se till att det inte finns tändare eller bränsle inne i graven, innan patriarken iförd endast livklädnad ("långskjorta" som NT-översättarna fått till det) går in där. Jag är övertygad om att många av dessa poliser (genom seklerna) skulle ha blivit lyckliga om de kunnat visa att miraklet bara var fejk. Beröm! Löneförhöjning!Plus förstås videon som Hvidt nämner, där en nunna uppe på läktaren får se ljuset hon har i handen börja brinna, till och med innan patriarken kommit ut ur graven.

2009-04-20 @ 12:47:06
Postat av: Maria

Anton,

Nej, jag brände mig inte på elden. Inte ett dugg. Men tog det säkra föra det osäkra och stoppade inte in några vitala delar av mig i elden.Staffan D,

Jo, "bara ceremoni" eller "sant mirakel", om detta tvista många. Jag vill inte på något sätt ta ur någon övertygelsen om att det är mirakel så jag vet inte hur jag ska replikera på detta. MEN innan Patriarken och den armeniske prästen går in i graven bärs en pokalliknande grej in. Måhända det är en liten oljelampa innuti?

2009-04-21 @ 00:36:02
URL: http://jerusalem.blogg.se/
Postat av: Staffan D.

Patriarken fejkar alltihop? Föralldel, det finns en herr L. uppåt Norrbotten som säger att det nog är Hin håle bakom alltihopa, det vet man väl hurdana katoliker är. (Ortodoxa, sa' någon? Sak samma, säger L.)Niels Christian Hvidt intervjuade Diodoros I, patriark av Jerusalem 1981-2000, och hörde honom beskriva vad som sker. http://www.orthodoxytoday.org/articles/HvidtHolyFire.htm Naturligtvis kan man hävda att den gamle prästmannen bara ljuger; särskilt om man aldrig mött honom, men...Kvar står faktum att israeliska vakter övervakar det hela. Och de skulle tiga, allihopa, om de såg att det bara var fejk? Never.

2009-04-22 @ 09:09:50
Postat av: Maria

Staffan,

Ytterst handlar det om tro. Vill man tro det är fejk så kan man nog hitta kryphål och fuskmöjligheter. Jag väljer att bejaka miraklet big time. Klart att det är ett mirakel att kristna samlas och får vara med om Holy Fire exakt klockan 13 (Holy sepulchre Time) varje år på samma sätt...

2009-04-25 @ 21:47:43
URL: http://jerusalem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback